Dulceață chihlimbarie din coji de pepene!

Ați gustat vreodată dulceața preparată din coji de pepene? Este un adevărat deliciu! Bucățelele de pepene sunt crocante, chihlimbarii, gustoase și pătrunse de siropul dulce, aromat, care are culoare la fel de frumoasă. În timpul iernii puteți să le savurați cu ceai și să vă amintiți de zilele însorite de vară!

INGREDIENTE:

-1 kg de coji de pepene (curățate de stratul superficial);

-1 kg de zahăr;

-1 litru de apă;

-16 g de zahăr vanilat;

-3 cuișoare;

-jumătate de lămâie;

-2 linguri de bicarbonat de sodiu + 2 litri de apă (pentru înmuierea cojilor de pepene).

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați cojile de pepene de stratul superficial. Spălați-le foarte bine. Ele trebuie să fie destul de groase.

2.Tăiați-le în bucăți: fie romburi, fie pătrate/dreptunghiuri, fie altă formă, care vă place.

3.Dizolvați 2 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă rece. Adăugați cojile de pepene în soluția obținută și lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 3 ore. Trebuie să le amestecați de câteva ori în timpul acestui proces.

4.Scoateți-le din soluția de bicarbonat de sodiu și spălați-le sub jetul de apă rece: foarte bine, de câteva ori. Apoi lăsați-le să se usuce pe o strecurătoare.

5.Puneți zahărul și apa într-o cratiță. Fierbeți-le până când se vor transforma în sirop omogen, pe foc moderat, amestecând frecvent.

6.Adăugați cojile de pepene în siropul fierbinte. Amestecați.

7.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere, ținând-o pe foc moderat. Apoi reduceți focul până la mic și fierbeți-o timp de 10 minute.

8.Luați-o de pe foc și puneți-o deoparte pentru 8-10 ore (peste noapte). Astfel cojile de pepene vor absorbi bine siropul.

9.După aceasta aduceți iar dulceața până la punctul de fierbere — pe foc moderat. Reduceți focul până la mic și fierbeți-o pe parcursul a 10 minute. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească complet (aproximativ 1.5 ore).

10.Adăugați zahărul vanilat, cuișoarele și lămâia tăiată în bucățele în dulceață. Puneți-o pe foc mic și fierbeți-o timp de aproximativ 70 minute din momentul clocotirii, până când bucățelele de pepene vor deveni chihlimbarii. Siropul trebuie să rămână lichid.

11.Transferați bucățelele de pepene în borcane sterilizate. Apoi adăugați siropul peste ele, acoperindu-le complet. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

12.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

13.Puneți conservele obținute la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New