Dulceață de căpșuni cu mentă, scorțișoară și busuioc!

Haideți să adăugăm puțin farmec mediteranean în rețeta tradițională de dulceață de căpșuni: să o diversificăm cu busuioc și mentă proaspătă, coajă de lămâie și scorțișoară măcinată. Rețeta a fost verificată în bucătăria noastră!

INGREDIENTE:

-1500 g de căpșuni;

-1500 g de zahăr;

-o lămâie;

-2 lingurițe de scorțișoară măcinată;

-2 fire de mentă proaspătă;

-un fir de busuioc proaspăt.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine căpșunile sub jetul de apă rece, după care puneți-le într-o strecurătoare și lăsați-le să se usuce.

2.Îndepărtați codițele căpșunilor.

3.Presărați căpșunile cu tot zahărul și lăsați-le deoparte până își vor elibera sucul.

4.Folosind o spumieră, scoateți fructele din siropul rezultat.

5.Turnați-l într-o cratiță încăpătoare.

6.Radeți coaja de pe lămâia spălată cu apă fierbinte și uscată. Apoi stoarceți sucul din ea.

7.Adăugați sucul de lămâie, menta și busuiocul (spălate și uscate în prealabil), coaja de lămâie și scorțișoara măcinată în siropul de căpșuni. Aduceți-l până la punctul de fierbere.

8.Adăugați fructele în siropul clocotind și amestecați cu mare grijă, ca să nu le zdrobiți.

9.Îndepărtați spuma de pe suprafața dulceții.

10.Fierbeți dulceața de căpșuni în 3 etape:

-Prima dată aduceți-o până la punctul de fierbere și fierbeți-o timp de 5 minute pe foc mic. Apoi opriți focul și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

-Aduceți-o iarăși până la clocotire și fierbeți-o pe parcursul a 5 minute. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

-Aduceți dulceața până la punctul de fierbere pentru a treia oară și turnați-o fierbinte în borcane sterilizate în prealabil, închizându-le ermetic cu capace sterilizate.

Dacă doriți ca dulceața să aibă o aromă accentuată de ierburi, divizați cantitatea totală de mentă și busuioc în 2 părți și adăugați a doua parte din ele la sfârșitul preparării dulceții (înainte de a treia clocotire).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!