Dulceață de căpșuni (preparată pe tigaie)!

Vă propunem o rețetă rapidă de dulceață de căpșuni. Cel mai important este să nu o fierbeți prea mult, deoarece astfel își poate pierde culoarea intensă și gustul bun.

Dacă veți pregăti dulceața doar din căpșuni, zahăr și suc de lămâie, ea va rămâne destul de lichidă. Dacă veți adăuga agar-agar, ea va deveni mai vâscoasă după ce se va răci complet!

INGREDIENTE:

-1 kg de căpșuni;

-1 kg de zahăr;

-2 linguri de suc de lămâie (dintr-o jumătate de lămâie);

-2 linguri de apă;

-10 g de agar-agar (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați căpșunile. Îndepărtați-le codițele și puneți-le într-o tigaie încăpătoare. Adăugați 2 linguri de apă.

2.Puneți tigaia pe foc moderat și fierbeți căpșunile (în propriul lor suc) timp de 8 minute din momentul clocotirii, ca să se reducă jumătate din sucul eliberat de ele.

3.Între timp pregătiți zahărul și sucul de lămâie, pe care, dacă doriți, puteți să-l amestecați cu agar-agar-ul.

4.Spălați în prealabil borcanele și capacele, după care sterilizați-le. Noi am turnat puțină apă în fiecare borcan pregătit și le-am încălzit pe parcursul a 5 minute în cuptorul cu microunde. De asemenea, am pus capacele într-o cratiță cu apă clocotindă și le-am fiert timp de 5 minute.

După sterilizare răsturnați borcanele și capacele pe un prosop uscat. Lăsați-le să se usuce.

Decupați pătrățele cu latura de 8-10 cm din hârtie de copt: le veți interpune între borcane și capace, îndeosebi dacă acestea nu sunt noi.

5.După cele 8 minute de fierbere adăugați treptat (în 3 porții) zahărul în tigaie, amestecând foarte bine de fiecare dată.

6.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere. Adăugați sucul de lămâie combinat cu agar-agar-ul. Amestecați.

7.Reduceți flacăra și lăsați dulceața să fiarbă pe parcursul a încă 5 minute.

8.Lăsați dulceața obținută să se răcească. Pentru ca spuma rezultată în timpul fierberii să dispară, amestecați-o o dată la 30 minute.

9.Dacă vreți să mai pregătiți o porție de dulceață, transferați-o pe cea pregătită într-un bol, spălați neapărat tigaia și continuați gătitul.

10.Când dulceața va deveni abia caldă, turnați-o în borcanele pregătite.

11.Acoperiți fiecare borcan cu câte un pătrățel de hârtie de copt, după care închideți-l ermetic cu ajutorul unui capac.

12.Păstrați dulceața în cămară sau chiar în dulapurile din bucătărie.

Folosind aceeași rețetă, puteți să pregătiți dulcețurile de zmeură, coacăze și vișine. Vă recomandăm să o încercați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!