Dulceață de păpădie (miere de păpădie) pregătită după o rețetă simplă și ușoară!

Un adevărat deliciu, pe care aveți șansa să-l pregătiți la sfârșitul sezonului de primăvară din aceste flori frumoase și benefice pentru organismul uman. Dacă nu ați mai încercat niciodată această dulceață, atunci vă provocăm să o faceți. O veți îndrăgi din prima!

INGREDIENTE:

– 400 g de flori de păpădie;

– 1 l de apă;

– 1200 g de zahăr;

– 1 linguriță fără vârf de sare de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Culegeți florile de păpădie, tăind din start cu foarfeca doar petalele galbene ale acestora. Dacă doriți, le puteți dubla numărul, pentru a obține o cantitate mai mare de dulceață, ceea ce vom face și noi.

2. Puneți-le într-o cratiță și turnați apa peste ele. Așezați vasul pe aragaz și aduceți conținutul în punctul de fierbere. Din moment ce va da în clocot, fierbeți-le timp de 10 minute.

3. După aceasta, adăugați sarea de lămâie, amestecați și mai lăsați florile să fiarbă timp de 25 minute.

4. Scoateți cratița de pe foc și lăsați păpădia să se infuzeze timp de o oră.

5. Strecurați păpădiile pe două straturi de tifon și scurgeți-le bine de lichid.

6. Turnați zahărul în lichidul obținut și amestecați-l bine cu o lingură. Puneți cratița pe foc și aduceți din nou dulceața în punctul de fierbere, apoi mai gătiți-o timp de aproximativ 45-50 de minute. Cu cât o veți fierbe mai mult, cu atât va avea o consistență mai groasă.

7. Turnați dulceața în borcane curate și sterilizate. Acoperiți-le etanș cu capace (de oricare aveți) și păstrați-o în frigider sau cămară. Savurați-o cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New