Dulceață de piersici pentru iarnă – un deliciu simplu și rapid, care nu va lăsa indiferent pe nimeni!

Astăzi vă împărtășim o rețetă minunată de dulceață, care poate fi folosită atât pentru piersici, cât și pentru caise. Aceasta se pregătește foarte rapid (în cel mult o oră) și iese absolut delicioasă, de o culoare aprinsă, care te cucerește din prima!

INGREDIENTE:

– 1,5 kg de piersici decojite;

– 2 linguri de suc de lămâie;

– 750 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine piersicile. Tăiați-le în 4 bucăți și îndepărtați-le sâmburii. De asemenea, îndepărtați-le coaja, însă doar pe aceea care se scoate cu ușurință. Coaja rămasă va conferi dulceții culoare, așa că nu vă străduiți să o scoateți pe toată.

2. După aceasta, tăiați-le în bucăți mai mici și puneți piersicile în cratița în care le veți fierbe.

3. Împărțiți cantitatea de zahăr în trei părți egale. Adăugați prima parte în cratiță și amestecați.

4. Lăsați fructele în cratiță, pe masă, până când vor lăsa puțin suc.

5. Apoi puneți vasul pe foc și aduceți piersicile în punctul de fierbere. Din moment ce au dat tare în clocot, faceți focul mai mic și lăsați-le să fiarbă timp de 10 minute.

6. Adăugați cea de-a doua parte de zahăr, aduceți dulceața în punctul de fierbere, adăugați sucul de lămâie și amestecați cu grijă. Apoi lăsați-o să clocotească încet timp de 15 minute.

7. Acum, adăugați și cea de-a treia parte de zahăr și mai lăsați dulceața sa fiarbă timp de 15 minute. La această etapă, va trebui să aveți grijă să o amestecați mai des, ca să nu se ardă. Orientați-vă după textura acesteia. Dacă doriți sa fie mai groasă, mai lăsați-o să fiarbă. De asemenea, gustați-o și ajustați aciditatea ei după bunul plac.

8. Turnați dulceața obținută în borcane sterilizate din timp și acoperiți-le ermetic cu capace, la fel, sterilizate.

*Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut un borcan de 450 ml și 2 borcane de 330 ml de dulceață.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New