Dulceață-peltea de coacăze negre!

Dulceața de coacăze negre este delicioasă și se prepară foarte ușor. Peste o anumită perioadă de timp ea se îngroașă și capătă textura de peltea. Trebuie neapărat să o încercați!

Această rețetă presupune calcularea cantităților de ingrediente în măsuri: 3 măsuri de fructe și 3 măsuri de zahăr. Dacă vă este mai confortabil să lucrați cu greutatea ingredientelor, atunci la 1 kg de coacăze negre adăugați 1.25 kg de zahăr.

INGREDIENTE:

-3 pahare de coacăze negre;

-3 pahare de zahăr;

-un pahar de apă.

Din ingredientele respective noi am obținut 1.5 litri de dulceață.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați borcanele și capacele cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Apoi puneți capacele într-o crăticioară, acoperiți-le cu apă și clocotiți-le pe parcursul a 10 minute.

2.Ca să sterilizați borcanele, turnați câte puțină apă în fiecare dintre ele și încălziți-le timp de 3-4 minute în cuptorul cu microunde, setat la 800 W. De asemenea, puteți să sterilizați borcanele uscate în cuptorul cu microunde, punând jumătate de pahar de apă lângă ele.

O altă metodă de sterilizare a borcanelor: în cuptor. Puneți borcanele, în care ați turnat puțină apă, pe o tavă și introduceți-le în cuptorul rece. Apoi setați-i temperatura la 150-160°C și încălziți-le pe parcursul a 10 minute.

3.Puneți fructele într-un bol termorezistent sau într-o cratiță potrivită ca dimensiune (preferabil, emailată). Adăugați apa.

4.Puneți vasul pe foc mic și fierbeți coacăzele timp de 15 minute din momentul clocotirii.

5.Luați vasul de pe foc și adăugați îndată zahărul în fructe. Folosind o lingură sau o spatulă de lemn, amestecați dulceața până la dizolvarea lui completă.

6.Lăsați dulceața să se răcească — măcar până va deveni călduță. Apoi turnați-o în borcanele sterilizate, închizându-le ermetic.

7.Dacă veți folosi borcane nesterilizate, atunci turnați dulceața fierbinte în ele. Dar trebuie să știți că astfel dulceața poate să nu se gelifice uniform.

8.Așa arată dulceața după ce se răcește complet:

9.Iar aceasta este textura ei în următoarea zi (se gelifică complet):

10.Păstrați această dulceață într-un loc răcoros (nu neapărat în frigider).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!