După administrarea acestor fertilizatori, locuința dvs. se va transforma într-o grădină înflorită!

Vă recomandăm să vă salvați această listă de fertilizatori în copiuța dvs. cu rețete de îngrășăminte, deoarece vă vor prinde bine în cazurile când plantele dvs. vor avea nevoie de ajutor. Rețetele sunt foarte populare și practicate de mulți grădinari. Eficacitatea lor a fost dovedită de nenumărate ori!

Rețeta nr. 1: Fertilizant din coji de cartofi

1. Pentru început, frecați coaja a 3-5 cartofi cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Apoi clătiți-i sub jet de apă și decojiți-i.

2. Puneți cojile într-o crăticioară cu 1 l de apă și fierbeți-le timp de 15 minute.

3. Lăsați cojile să se răcească în apă, apoi strecurați-le.

4. Fertilizatorul este gata. Puteți să udați plantele la rădăcină cu el. Acesta poate fi administrat în orice perioadă a anului, o dată la 14 zile.

Notă: Fertilizatorul pe bază de coji de cartofi reprezintă o sursă bogată de amidon, vitamina C, acizi organici și uleiuri esențiale. Din acest motiv, este în stare să stimuleze creșterea și înflorirea abundentă a plantelor. De asemenea, datorită lui, și solul își va îmbunătăți proprietățile de aerare și va putea îmbogăți plantele cu oxigen.

Rețeta nr. 2: Fertilizant dintr-un comprimat de glucoză

1. Diluați 1 comprimat zdrobit de glucoză în jumătate de pahar de apă. După aceasta, mai adăugați 2 l de apă și amestecați.

2. Udați plantele cu fertilizatorul obținut.

Notă: Acesta le va oferi energie pentru o creștere sănătoasă și va stimula sistemul imunitar al plantelor.

Rețeta nr. 3: Fertilizant cu iod

1. Diluați 2 picături de iod în 2 l de apă.

2. Udați plantele la rădăcină cu soluția obținută.

Notă: Aceasta va întări plantele și le va proteja de dăunători și bolile fungice.

Rețeta nr. 4: Fertilizant cu acid succinic

1. Diluați 1 comprimat zdrobit de acid succinic într-un litru de apă.

2. Turnați soluția într-un pulverizator și aplicați-o pe frunzele plantelor, nu mai des decât o dată la 14 zile. De asemenea, le puteți uda cu ea și la rădăcini o dată la 21 zile (e bun împotriva putregăirii rădăcinilor).

Notă: Acest fertilizator de asemenea, protejează frunzele plantelor de insecte și boli.

Rețeta nr. 5: Fertilizant din ceapă

1. Luați o ceapă de mărime medie și tăiați-o în bucăți. Puneți-o în vasul unui blender și pasați-o cu ajutorul lui, până la omogenizare.

2. Turnați amestecul obținut pe o bucată de tifon și scurgeți sucul cepei foarte bine.

3. Turnați soluția concentrată într-un recipient cu pulverizator.

4. Pentru a o administra plantelor, va fi suficient să diluați 3-5 picături de suc într-un pahar de apă. Udați plantele la rădăcină cu ea, nu mai des decât o dată la 7 zile.

Notă: Acest fertilizator este foarte bun pentru creșterea masei verzi sănătoase a plantelor. De asemenea, le va proteja de dăunători și bolile fungice.

Rețeta nr. 6: Fertilizant cu acid succinic și usturoi

1. Luați 6 comprimate de acid succinic și 3 căței de usturoi. Combinați aceste ingrediente cu 500 ml de apă, folosind blenderul.

2. După aceasta, strecurați soluția și udați plantele cu ea, nu mai des decât o dată pe lună. Cel mai tare o adoră orhideele.

Notă: Usturoiul este un stimulator de creștere foarte bun pentru orhidee. Datorită lui, pot înflori de câteva ori pe an.

Rețeta nr. 7: Fertilizant din coji de ouă

1. Luați cojile a 5-6 ouă și spălați-le bine cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu. După aceasta, scurgeți-le de apă, mărunțiți-le puțin puneți-le în vasul unui blender. Măcinați-le bine cu el.

2. Adăugați 1 l de apă clocotită și amestecați. Lăsați soluția să se infuzeze timp de 7 zile. Fertilizatorul finit va avea un miros înțepător și spumă la suprafață.

3. Diluați câte 1 lingură de soluție în 500 ml de apă și udați florile cu ea. Udarea la rădăcină cu această soluție se face o dată la fiecare 3 săptămâni.

Notă: Acesta va satura solul cu oligoelemente utile și va proteja plantele de invazia insectelor și de dezvoltarea bolilor.

Rețeta nr. 8: Fertilizant cu zeama de la o jumătate de lămâie

1. Amestecați sucul de la o jumătate de lămâie cu 200 ml de apă.

2. Turnați soluția într-un recipient cu pulverizator și stropiți frunzele orhideelor cu ea. De asemenea, puteți să le ștergeți cu un disc de vată.

Notă: Sucul de lămâie va proteja orhideea de boli, fiindcă are în compoziția sa mulți antioxidanți.

Rețeta nr. 9: Fertilizant din coji de ceapă

1. Luați cojile de la 3-4 cepe și tăiați-le mărunt cu o foarfecă. Puneți-le la fiert în 300 ml de apă, apoi lăsați-le să se infuzeze timp de 2-3 ore și strecurați-le.

2. Mai adăugați 200 ml de apă curată și udați plantele la rădăcini cu fertilizatorul obținut (o dată la 14-21 zile). De asemenea, îl puteți folosi în scopul pulverizării pe frunze (o dată la 7 zile).

Notă: Acesta ajută la dezvoltarea rădăcinilor și a frunzelor verzi.

Rețeta nr. 10: Fertilizant cu o jumătate de cartof și ghimbir

1. Luați o jumătate de cartof de mărime medie, 10 g de ghimbir și un cățel de usturoi și măcinați ingredientele cu ajutorul unui blender.

2. Turnați 1 l de apă deasupra și lăsați soluția să se infuzeze timp de 6 ore.

3. După aceasta, filtrați-o printr-o sită și udați plantele la rădăcină cu ea. Fertilizatorul poate fi administrat o dată la 7-10 zile.

Notă: El este potrivit pentru mușcate, violete, petunii, orhidee și alte flori de interior. Le va îmbunătăți creșterea lăstarilor, frunzelor și înflorirea.

Spor la grădinărit!