După aplicarea acestor fertilizatori, copacul de bani va înflori regulat!

Copacul de bani este o plantă pe care multă lume o are pe pervazuri, însă nu mulți știu că ea și înflorește în culori incredibil de frumoase. Copacul de bani înflorește destul de rar și începe să o facă pentru prima dată în jurul vârstei de cinci ani.

Această plantă nu are nevoie de multă umiditate, așa că, dacă o veți uda din abundență, să nu vă așteptați să înflorească.

Pentru a stimula o înflorire luxuriantă a acestei flori deosebite este necesar:

În primul rând, să aveți grijă de menținerea unei temperaturi corecte. În acest sens, o puteți scoate pe o logie izolată, de preferință în partea de nord, unde lumina este medie și rareori ajunge soarele. Temperatura aerului trebuie să fie cuprinsă între 5 și 15°C. Cel mai important este să nu scadă, de altfel, floarea va fi afectată de această schimbare bruscă de temperatură.

În al doilea rând, udarea trebuie să fie moderată, o dată la 5-6 săptămâni.

Și în al treilea rând, „hrăniți” planta cu fertilizatori pe bază de fosfat de potasiu. Pentru aceasta, puteți lua și monofosfat de potasiu și să-l diluați în felul următor: 2 g la 3 l de apă. Udați planta cu această soluție la rădăcină.

De asemenea, copacul de bani poate fi stropit cu acid succinic, pentru a stimula creșterea și înflorirea. Diluați două comprimate de 100 de miligrame într-un litru de apă caldă și stropiți lichidul pe frunze.

Toate fertilizatoarele descrise mai sus vor ajuta planta să formeze boboci de flori.

Spor la grădinărit!

New