După o astfel de fertilizare neobișnuită răsadurile vor crește viguroase și puternice!

Pentru ca răsadurile să-și crească mai întâi un sistem radicular, apoi să-și dezvolte tulpina și frunzele, folosiți substanțe nutritive, care se adaugă în stratul de pământ, unde se află rădăcinile.

Practic s-a dovedit, că dacă prima fertilizare a plantei va conține cantități mici de azot și potasiu, fosfor într-o formă accesibilă (raport 13:13:40), bor, zinc și molibden, atunci planta va fi asigurată cu rădăcini puternice.

Dar nu este întotdeauna posibil să găsim un îngrășământ anume cu o astfel de compoziție, iar drojdia este mereu la îndemână. Aceasta conține azot, potasiu și fosfor, precum și unele microelemente. Împreună cu soluția de drojdie folosiți și acid succinic din farmacie. Rețeta este cunoscută de mult timp, a fost verificată nu o singură dată și rezultatele sunt minunate.

Dizolvați 10 gr de drojdie uscată într-un pahar nu plin cu apă caldă. Adăugați 5 linguri de zahăr. Separat, într-un litru de apă adăugați 0,5l de cenușă de lemn și amestecați de câteva ori, apoi lăsați soluția să stea timp de 30 de minute și o strecurați. Într-o găleată de 10l, turnați 8l de apă, adăugați drojdia cu zahăr și infuzia de cenușă.

Separat, zdrobiți 1 pastilă de 0,5gr de acid succinic și turnați 1l de apă. Peste 2 ore, turnați apa cu acid în găleata cu drojdie. Adăugați apă, astfel încât căldarea să fie plină. Astfel obțineți soluție de drojdie pregătită în casă.

Folosiți-o pentru plantele care au deja 2 frunze. Le udați dimineața devreme. Solul de sub răsaduri trebuie să fie umed de la udarea de cu seară.

Utilizați îngrășământ diluat

Turnați 1l de soluție de drojdie într-o găleată de 10l nu plină, amestecați și turnați sub fiecare tufă câte cel mult 0,25l de îngrășământ. După aceasta, sub fiecare tufă în regiunea rădăcinii, presărați câte puțin pământ uscat. Repetați fertilizarea peste 10 zile.

Dacă nu aveți acid succinic, atunci folosiți separat acid boric. Dar nu uitați că acesta se dizolvă doar în apă fierbinte. Luați 0,2gr de acid pentru 1l de apă.

Această compoziție poate fi întrebuințată nu doar sub rădăcină, dar și pentru partea terestră a plantei, în special în perioada de înflorire. Rădăcinile răsadurilor trebuie fertilizate cu acid boric peste câteva zile după adăugarea îngrășământului cu drojdie.

Sunt suficiente 100 gr de soluție sub rădăcina fiecărei plante. Înainte ca planta să intre în faza de înflorire, sunt necesare fertilizări cu drojdie și una cu bor.

De câteva ori, puteți uda răsadurile cu apă, în care au fiert coji de cartof sau cartofii în coajă. Important este să nu adăugați sare în apă și să nu turnați sedimentul sub rădăcină.

Răsadurile, în special cele de tomate, sunt pur și simplu minunate după astfel de fertilizări!

Spor la grădinărit!