După o astfel de prelucrare, afidele nu vor mai apărea în grădina dumneavoastră!

Afidele sunt unul dintre cei mai periculoși dăunători pentru mulți pomi, legume și culturi ornamentale. Marea problemă este că afidele sunt destul de greu de observat pe frunzele verzi. Puteți înțelege că planta a fost atacată de afide după frunze: acestea se răsucesc și devin lipsite de viață.

Trebuie să știți că buburuzele sunt ajutorul dumneavoastră în lupta contra afidelor, deci, în combaterea afidelor important este să nu dăunați buburuzelor. Iată de ce, ar fi mai bine să nu folosiți preparate chimice din comerț, ci să apelați la substanțe făcute în casă sigure pentru oameni și benefice pentru insecte.

Pentru a pregăti un remediu eficient împotriva afidelor, veți avea nevoie de săpun lichid sau de orice soluție de spălat, amoniac de 10% și apă.

Într-un borcan de 1l cu apă caldă (40-50°С), adăugați 2 linguri de amoniac și 1 lingură de soluție de spălat. Săpunul lichid va face soluția împotriva afidelor să se lipească mai bine de frunzele plantelor afectate.

Amestecați foarte bine componentele și transferați soluția în pulverizatorul cu 8l de apă.

Pe lângă faptul că amestecul este eficient în lupta contra afidelor, acesta reprezintă și un îngrășământ cu azot, care va asigura o creștere mai bună a culturilor.

Stropiți culturile atacate de afide de jos în sus, acest lucru vă va permite să prelucrați bine partea inferioară a frunzelor.

Se recomandă să stropiți cu soluția de amoniac toate plantele, fiind o minunată măsură de profilaxie împotriva apariției afidelor în grădina dumneavoastră.

Spor la grădinărit!