Este un secret pe care puțini îl știu. Bunica mea m-a învățat să obțin un asemenea aluat!

Astăzi vom coace niște chifle foarte moi și delicioase, așa cum le cocea bunica mea. Aluatul acestora are un secret. Bunica adăuga în el un pic de oțet, ca să devină mai pufoase și să crească bine. Și chiar este un truc reușit. De fiecare dată când le-am copt, niciodată nu am avut probleme cu aluatul. Vă recomand să-l încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 450 ml de lapte cald;

– 10 g de drojdie uscată;

– 1 linguriță de sare;

– 3 linguri de zahăr;

– 2 ouă;

– 50 g de unt;

– 8 g de praf de copt;

– 1 lingură de oțet;

– 750-800 g de făină;

Ingrediente suplimentare:

– 1 ou și 2 linguri de lapte (pentru ungere);

– semințe de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele cald într-un bol adânc. Adăugați drojdia uscată, zahărul și sarea. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel. După aceasta, încorporați ouăle, untul topit, praful de copt și oțetul.

2. Cerneți făina în bol și frământați aluatul. La această etapă va ieși foarte lipicios. Transferați-l pe suprafața de lucru unsă cu ulei vegetal și mai frământați-l, astfel încât să devină elastic și nelipicios. Transferați-l din nou în bol, acoperiți-l cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească la cald timp de 1-1,5 ore.

3. După ce și-a dublat volumul, mai frământați puțin aluatul, apoi transferați-l pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 20 de bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe (pe masa presărată cu făină). Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, deoarece se vor mai mări în volum.

4. Lăsați-le să se ridice pe parcursul a 15 minute. Apoi ungeți-le cu un amestec de ou și lapte. De asemenea, presărați-le cu semințe de susan.

5. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25-30 de minute.

6. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!