Incredibil de gustos și frumos! Plăcintă cu brânză de vaci!

Orice plăcintă este gustoasă. Dar plăcinta în formă de floare atrage privirea tuturor! Nu ezitați să o pregătiți și invitați rudele Dstră!

INGREDIENTE:

-200 ml de lapte cald;

-50 g de zahăr;

-1 ou;

-40 g de unt (moale);

-430-450 g de făină;

-un praf de sare;

-15 g de drojdie presată congelată/1 linguriță de drojdie uscată.

UMPLUTURA:

-300-350 g de brânză de vaci;

-40 g de zahăr;

-1 gălbenuș de ou;

-50 g de stafide;

-1 lingură de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

Pregătim aluatul:

1.Întru-un bol turnați laptele cald, adăugați o lingură de zahăr din cantitatea pentru aluat, drojdie presată congelată sau uscată. Amestecați ușor. Plămădeala lăsați-o să se ridice puțin. Incorporați făina, oul, praful de sare și zahărul. Amestecați cu o spatulă. La final adăugați untul la temperatura camerei și amestecați cu mâinile până veți obține o consistență moale și puțin lipicioasă.

2. Ungeți bolul cu ulei și puneți aluatul în el. Acoperiți cu folie alimentară și dați într-un loc cald pentru 40 de minute.

Pregătim umplutura:

3. Într-un vas puneți brânza de vaci, zahăr, zahărul vanilat și gălbenușul de ou. Cu mixerul amestecați bine până veți obține o consistență asemănătoare cu cea de smântână grasă. (Dacă se primește subțire, atunci adăugați o lingură de griș). Adăugați stafide (la dorință puteți adăuga fulgi de cocos sau fulgi de ciocolată) și incorporați-le în compoziția de brânză.

4. Peste 40 de minute aluatul a ieșit aerat, pufos și moale. Îl strângeți în formă de bilă și cu mâinile împărțiți aluatul în 15 părți egale (formați bile). Lăsați să se odihnească.

5. Apoi, fiecare bilă o întindeți într-un dreptunghi, adăugați brânza și o rulați cât să se primească o petală. Fixați marginea de aluat.

6. Ungeți tava cu dimensiunea de 34×24 cm cu unt, transferați rolurile și formați o floare. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să crească. Peste 15 minute înlăturați folia și ungeți cu gălbenuș de ou bătut cu lapte.

7. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 1800C timp de 30-35 de minute (timpul depinde de parametrii cuptorului Dstră). După 30 de minte scoateți plăcinta din cuptor și lăsați să se răcească.

Plăcinta a ieșit rumenă și aromată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!