Eu iarna nu cumpăr pastă de tomate! O pregătesc singură și-mi ajunge pe tot parcursul anului!

Sos sau pastă delicioasă de tomate, care se potrivește perfect pentru prăjelile de legume, sosurile pentru paste sau chiar pentru pizza. Poate fi pregătită foarte ușor, din ingrediente accesibile pentru fiecare.

INGREDIENTE:

– 3 kg de roșii;

– 1 linguriță de sare;

– jumătate de linguriță de sare de lămâie;

– 1 ardei gras.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșii. Realizați câte o crestătură în vârful acestora și puneți-le într-un lighean. Turnați apă clocotită peste ele. Așteptați 5 minute, apoi decojiți-le.

2. Tăiați ardeiul în formă de fâșii și puneți-l într-o cratiță încăpătoare.

3. Tăiați roșiile decojite în jumătate, strângeți câte una în palmă și lăsați semințele să curgă. Tăiați pulpa în vasul cu ardei.

4. Strecurați semințele din zeama rămasă și turnați-o în cratiță.

5. Puneți cratița pe foc și aduceți roșiile în punctul de fierbere. După aceasta, îndepărtând periodic spuma, lăsați pasta să fiarbă la foc mediu, până când veți obține consistența dorită. Peste aproximativ o oră de fierbere adăugați sarea de lămâie și sarea. Iar peste alte 10 minute, scoateți cratița de pe foc.

6. Turnați pasta obținută de tomate în borcane sterilizate. Acoperiți-le etanș cu capace, la fel, sterilizate. După răcire, depozitați-le în frigider sau cămară. Savurați sosul obținut de roșii cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!