Eu nu prăjesc sau fierb peștele. Folosesc această rețetă, și-l gătesc direct cu garnitura! O idee bună pentru un prânz sau o cină copioasă!

Atât de gustos, încât îl pregătesc astfel în fiecare săptămână! Familia mea îl adoră. Mereu se bucură când îl gătesc astfel – pește la cuptor cu o garnitură de legume.

INGREDIENTE:

– 900 g de biban de mare (sau orice alt fel de pește);

– 1 linguriță de sare;

Pentru garnitură:

– 150 g de ceapă;

– 150 g de morcov;

– 300 g de ardei dulce (noi avem 2 – unul roșu și unul galben);

– 600 g de cartofi;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1/3 dintr-o linguriță de coriandru măcinat;

– jumătate de linguriță de boia de ardei dulce;

– 1/3 dintr-o linguriță de amestec de piper măcinat;

– jumătate de linguriță de ierburi provensale;

Pentru sos:

– 5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– jumătate de linguriță de condiment de pește;

– jumătate de linguriță de ierburi provensale.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați peștele și uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie. După aceasta, porționați-l și amplasați-l într-o pungă de plastic. Adăugați sarea, legați punga și amestecați peștele în ea. Lăsați-l să se săreze timp de 20 de minute.

2. Între timp, pregătiți legumele pentru garnitură. Pentru început, decojiți-le pe toate. Tăiați ceapa în formă de jumătăți de rondele iar morcovul – în fâșii. Puneți-le la baza formei de copt și răspândiți-le uniform.

3. Într-un recipient separat, amestecați toate mirodeniile pentru legume. Noi vom adăuga sare, coriandru măcinat, boia de ardei dulce, amestec de piper măcinat și ierburi provensale. Presărați cu puțin din acest amestec stratul de legume din forma de copt.

4. Tăiați ardeii în formă de jumătăți de rondele. Adăugați-i în calitate de cel de-al doilea strat de legume și presărați-le cu puțin amestec de mirodenii.

5. A rămas să tăiați cartofii. Pentru această rețetă, va trebui să-i tăiați în rondele subțiri, ca să reușească să se pregătească împreună cu peștele. Aliniați rondelele de cartofi peste legumele din formă. Presărați-le și pe ele cu mirodenii.

6. Iar acum, pregătiți sosul pentru pește: încorporați uleiul, boiaua de ardei dulce, condimentele pentru pește și ierburile provensale într-un recipient potrivit.

7. Scoateți peștele din pungă și înmuiați câte o bucățică în sosul obținut. Puneți-l peste cartofii din forma de copt. Dacă vă mai rămâne sos, turnați-l peste pește.

8. Coaceți peștele cu legumele în cuptorul preîncălzit până la 190°C, timp de 50 de minute (sau până când cartofii vor fi gata).

9. Scoateți mâncarea din cuptor și chemați familia la masă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New