Simplu, ușor și rapid de gătit! Plăcintă cu varză pe bază de chefir!

Această rețetă de plăcintă cu varză pe bază de chefir este foarte ușor de pregătit, rapidă și sănătoasă, un deliciu la îndemâna tuturor! Puteți folosi orice umplutură vă doriți!

INGREDIENTE:

-500 ml de chefir;

-2 ouă;

-350 g de făină;

-3 g de sare;

-2 g de zahăr;

-5 g de bicarbonat de sodiu sau 8 g de praf de copt.

PENTRU UMPLUTURĂ:

-200-300 g de varză;

-3 ouă fierte;

-20 g de ceapă verde;

-5-7 g de mărar;

-3 g de sare;

10 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

Pregătiți umplutura.

1.Tocați varza în fâșii subțiri și o transferați într-un bol.

2.Tăiați ouăle în cubulețe de mărime medie. Incorporați ouăle cu varza și condimentați cu sare (la dorință puteți adăuga piper negru, piept de pui fiert sau afumat). Amestecați totul.

Pregătiți aluatul.

3. Puneți ouăle crude într-un bol, peste ele adăugați sare, chefir, zahăr și bicarbonat de sodiu. Amestecați totul cu un tel. Incorporați făina în compoziție cât să fie de consistența unei smântâni.

4. Pregătiți o tavă cu dimensiunea de 30×20 cm. (Dacă folosiți o tavă rotundă, diametrul să fie de 25 de cm). Ungeți baza acesteea cu unt și turnați jumătate din compoziția de aluat. Nivelați baza și pereții tavei. Distribuiți umplutura și turnați restul de aluat.

5. Dați plăcinta la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180 0C, undeva la mijlocul înălțimii cuptorului pentru 40 de minute.

6. Peste 40 de minute plăcinta este gata. Lasați-o să se răcească la temperatura camerei. Ca să puteți tăia plăcinta, acoperiți vasul cu un tocător și răsturnați-o apoi pe platou.

Plăcinta este gustoasă și sănătoasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!