Exercițiul, cu care copiii se descurcă ușor, iar adulții au deseori multe bătăi de cap!

Vă propunem să rezolvați încă un exercițiu pentru antrenarea creierului. Am vorbit de nenumărate ori despre beneficiile unor asemenea probleme matematice. Ele dezvoltă excelent logica, îmbunătățesc memoria și mențin mintea limpede.

Este important ca oamenii de orice vârstă să-și suprasolicite periodic creierul. Astăzi am pregătit un exercițiu simplu pentru dumneavoastră. Dar așa pare doar la prima vedere. Bineînțeles, soluția lui este ușor de găsit, dar nu toți sunt capabili să-l abordeze corect.

Apropo, copiii reușesc să facă mult mai bine acest lucru. Pur și simplu ei pot să privească exercițiul din mai multe părți. Apoi văd ceea ce uneori scapă de privirea adulților.

În primul rând, exercițiul nostru este logic. Bineînțeles, va trebui să faceți și câteva operații matematice. Dar cel mai important este să înțelegeți regula. Dacă veți reuși să faceți acest lucru, atunci găsirea răspunsului nu va mai fi dificilă pentru dumneavoastră.

Priviți imaginea de mai sus și încercați să găsiți lanțul logic. Sperăm că acest lucru nu va fi dificil pentru dumneavoastră. Spuneți-ne: care cifră trebuie să se afle în ultima parte din exercițiu?

Nu vă grăbiți! Gândiți foarte bine acțiunile dumneavoastră, deoarece aveți suficient timp. Ne puteți spune cum ați calculat răspunsul corect? Dacă nu, atunci vă oferim mai jos soluția acestui puzzle.

De fapt, aici nu este nimic complicat. Dacă ați avut dificultăți, înseamnă că pur și simplu ați căutat răspunsul prea profund. Iar răspunsul, după cum deseori se întâmplă, se află la suprafață. Atrageți atenția la numerele, care se află vis-a-vis. Prima cifră este înmulțită cu 3 și această operație este aplicată în cadrul fiecărei perechi:

3 x 3 = 9

5 x 3 = 15

6 x 3 = 18

De aceea, este foarte simplu de calculat, care număr trebuie să se afle vis-a-vis de patru: 4 x 3 = 12.

Iată răspunsul corect! Nu este la fel de complicat, cum părea la început, nu-i așa?

Sperăm cu sinceritate că nu a fost greu să descoperiți regula exercițiului. Dacă rezolvați cu regularitate exerciții, v-ați descurcat ușor și cu acesta. Este suficient să vă antrenați pe parcursul câtorva zile și totul vi se va părea simplu. Nu uitați să distribuiți acest articol prietenilor voștri, ca să verificați, dacă s-ar descurca și ei cu această ghicitoare!