Faceți întotdeauna acest lucru cu castraveții și veți avea continuu legături de legume!

Aflați ce trebuie să faceți cu castraveții la etapa timpurie de dezvoltare ca să obțineți recolte abundente și o creșterea intensă a tufelor. Procedura este destul de simplă.

Vorbim despre formarea tufelor de castraveți. Iată o tufă pe care au fost îndepărtați toți copilii (ovarele nu au fost atinse): ea a crescut destul de înaltă, iar în partea inferioară deja a înflorit.

Mai jos vedeți tufa de castraveți unde nu a fost efectuată procedura de copilire: tufa este slab dezvoltată, în schimb lăstarii secundari cresc activ din subsuorile frunzelor. Anume spre dezvoltarea și formarea acestora este orientat tot efortul plantei.

De îndată ce veți îndepărta toți copilii, veți observa cum tufa începe să crească și cât de rapid vor începe să înflorească și să lege castraveții. Iar dacă îndepărtați castraveți din primele internoduri, atunci cu siguranță nu veți avea recoltă timpurie.

Deci, iată cum se face corect copilirea. Luați o foarfecă horticolă și tăiați atent fiecare copil, lăsând un mic ciot.

Important! Această procedură este valabilă doar în cazul castraveților partenocarpici și anume hibrizi F1. Nici într-un caz nu copiliți astfel soiurile entomofile (polenizate de albine), deoarece riscați să rămâneți fără recoltă. Acești castraveți au și flori feminine, și flori masculine, iar florile feminine cu legume, de regulă, se formează pe copili.

Dacă cultivați castraveți hibrizi F1, e mai bine să îndepărtați toți lăstarii secundari, deoarece cea mai mare parte a legumelor leagă pe tulpina principală.

Spor la grădinărit!