Faimoasele fursecuri care se topesc în gură – delicioase și simple, dintr-un minim de ingrediente!

O rețetă foarte bună și originală de fursecuri, cărora le puteți conferi gustul și aroma dvs. preferată. Acest lucru se datorează faptului că puteți alege gemul după preferință (de mere, caise, ananas etc). Prăjiturile ies foarte fragede, nici tari, dar nici foarte moi și absolut savuroase! Un deliciu mai gustos la ceai nu veți găsi!

INGREDIENTE:

– 2 ouă;

– 125 g de zahăr;

– 125 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 lingură de gem (la alegere);

– 125 g de iaurt natural;

– coajă de lămâie (după gust);

– 1 praf de sare;

– 450 g de griș;

– 10 g de praf de copt;

– 200 g de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți (cu telul) ouăle cu zahărul, uleiul vegetal, gemul și iaurtul într-un bol adânc, doar până la omogenizare. Apoi încorporați și coaja de lămâie.

2. După aceasta, începeți să adăugați treptat grișul și să-l amestecați mai întâi cu telul, apoi cu spatula. Între timp, adăugați praful de copt și sarea. Trebuie să obțineți un aluat omogen, fără cocoloașe și nelipicios. În final, adunați aluatul într-o bilă cu mâinile și acoperiți bolul cu o folie alimentară. Lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 5 minute.

3. Acum, modelați biluțe de aceeași mărime din aluat și treceți-le pe toate printr-o farfurie cu zahăr pudră.

4. Așezați viitoarele fursecuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 10-15 minute.

5. Scoateți dulciurile din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New