Fără făină și ouă! Turte de cartofi cu cașcaval gata în cinci minute – tocinei rapizi pentru mic dejun!

Idee pentru mic dejun: tocinei fără ouă. Rețeta este simplă și gustoasă. O adevărată descoperire pentru amatorii de cartofi și cașcaval. Cașcaval topit în interior și cartofi prăjiți crocanți la exterior – ce poate fi mai delicios?

INGREDIENTE:

– 4 cartofi mari curățați;

– 100 gr de cașcaval mozzarella;

– sare și piper negru – după gust;

– ulei vegetal.

MOD DE PREPARARE:

1. Treceți cașcavalul prin răzătoarea mică.

2. Puneți tigaia (16-20 cm) la foc și turnați puțin ulei.

3. Treceți câte 1 cartof prin răzătoarea mare pe un tocător (sau direct în tigaie), repartizați o parte pe suprafața tigăii înfierbântate într-un strat subțire și presați bine cu dosul lingurii.

4. Presărați cașcaval răzuit (aproximativ 25 gr), adăugați un nou strat de cartof și îl aplatizați din nou cu lingura, acoperind complet cașcavalul.

Sfat. Sărați cartofii la final, pentru ca să nu lase zeamă.

5. Acoperiți tigaia cu capac și gătiți turta timp de 2 minute la foc mediu.

6. Întoarceți turta pe cealaltă parte, ajutând-vă cu spatula sau cu o farfurie: transferați turta pe farfurie, o acoperiți cu tigaia și răsturnați farfuria.

7. Presărați turta cu sare și piper negru, apoi o prăjiți timp de încă 2 minute, fără să puneți capacul. Dacă e nevoie, mai întoarceți turta încă o dată pe cealaltă parte, cât să se rumenească mai bine, presărând-o cu încă puțină sare și piper.

8. Scoateți turta pe farfurie și continuați: turnați ulei pe tigaie, treceți alt cartof prin răzătoare și urmați aceiași pași.

Rezultatul este grozav, deși nu se adaugă nici ouă, nici făină. Serviți turtele-tocinei fierbinți și cu smântână fermentată.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!