Fără fierbere sau congelare! Pregătiți această dulceață delicioasă de căpșuni pentru iarnă!

Pregătiți această dulceață de căpșuni pentru iarnă. Este foarte gustoasă și sănătoasă! Puteți folosi aceeași rețetă și pentru zmeură.

Pentru 6 borcane (500 ml) veți avea nevoie de:

– 2 kg de căpșuni;

– 2 kg de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Luați căpșunile și zahărul într-un raport de 1:1. Puteți mări cantitatea de zahăr la 1,5, dacă doriți o dulceață mai dulce. Spălați bine căpșunile și îndepărtați-le codițele. Stratificați-le cu zahărul într-u bol adânc. Păstrați 200 g de zahăr pentru mai târziu. Acoperiți bolul cu un capac și lăsați căpșunile timp de 4-5 ore pentru a permite zahărului să se topească și căpșunile să lase zeamă.

2. Sterilizați borcanele cu ajutorul cuptorului cu microunde. Turnați câte puțină apă în fiecare, puneți-l în cuptor pentru 4 minute, scurgeți apa, întoarceți borcanele cu susul în jos pe un prosop și lăsați-le să se usuce.

3. Când nu se mai vede zahăr în zeamă, puteți trece la pasul următor. Cu ajutorul unui polonic curat și sterilizat, turnați căpșunile în borcane. Turnați  în fiecare borcan câte 2 linguri de zahăr, pentru a preveni mucegăirea fructelor.

4. Înfiletați borcanele cu capace sterilizate. Depozitați căpșunile în această formă timp de un an, dar păstrați-le într-un loc rece și întunecos (cămară, frigider).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New