Fără mixer! Rețeta simplă de brioșe pufoase de ciocolată!

Nu aveți nevoie de mixer. Rețeta perfectă pentru toți amatorii de ciocolată. Brioșe de ciocolată umede, moi și foarte gustoase. Rețeta este simplă și rapidă. 

INGREDIENTE (LE TEMPERATURA CAMEREI): 

-2 ouă medii; 

-80 gr de zahăr (sau mai mult); 

-1 linguriță de zahăr vanilat sau 1 praf de vanilie; 

-60 gr de ulei sau unt; 

-300 gr de banane coapte și dulci (fără coajă); 

-100 gr de chefir, iaurt sau lapte acru; 

-150 gr de făină; 

-40 gr de cacao; 

-½ linguriță de praf de copt + ½ linguriță de bicarbonat de sodiu; 

-1 praf de sare; 

-80-100 gr de ciocolată neagră 70% – opțional. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Amestecați ouăle cu zahăr, sare, zahăr vanilat, ulei sau unt topit și piure de banane. 

Sfat. Dacă veți folosi banane congelate, le scoateți preventiv și le lăsați pe masă să se dezghețe. Bananele vor lăsa multă zeamă, dar nu o aruncați, pur și simplu amestecați totul bine cu furculița. 

2. Tăiați ciocolata bucăți, o parte se adaugă în aluat, iar o parte se folosește pentru decor. 

3. Adăugați ciocolata și chefirul, amestecați. 

4. Combinați făina cu praf de copt, bicarbonat și cacao, apoi cerneți ingredientele în câteva partide direct în vas și amestecați rapid cu telul, cât să obțineți un aluat omogen. 

Sfat. Deoarece aluatul conține cacao și chefir, se recomandă să adăugați și bicarbonat, pentru ca praful de copt să-și facă efectul la 100%, iar bicarbonatul să intre în reacție cu acidul din cacao și chefir. 

5. Umpleți ¾ din forme cu aluat, adăugați bucăți de ciocolată (sau nuci) și coaceți brioșele la cuptorul preîncălzit până la 170-180°C timp de 20-25 de minute. Faceți testul scobitorii. 

Sfat. Dacă formele dumneavoastră sunt metalice, le puteți unge cu ulei și presăra cu făină. De asemenea, puteți coace un chec în loc de brioșe, dar, în acest caz, va fi nevoie de mai mult timp pentru coacere. 

Brioșele ciocolătoase sunt deosebit de pufoase și umede. Au un gust dulce echilibrat, dar sunt amărui de la ciocolată. Deci, dacă sunteți amatori de dulce, puteți adăuga mai mult zahăr în aluat sau o parte din cacao o înlocuiți cu făină sau folosiți ciocolată cu lapte. Ținând cont de faptul că se pregătesc atât de simplu și rapid, aceste brioșe sunt perfecte când trebuie să aveți un desert rapid pe masă pentru oaspeți. În plus, rețeta este o metodă deosebit de reușită de utilizarea a bananelor răscoapte. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!