Fără prăjire și prea multă bătaie de cap! Încă nu ați gătit varza atât de gustos!

Atunci când sunteți în criză de timp, budinca din varză albă, carne și cașcaval este cea mai bună alegere. Se gătește foarte rapid și ușor, din ingrediente simple; are un gust excepțional  și aromat și este ideală pentru o cină delicioasă alături de familie sau prieteni!

INGREDIENTE:

-1/2 de varză albă;

-2 morcovi de mărime medie;

-100 g de pesmet;

-2 ouă;

-500 g de carne tocată;

-1 lingură de ulei;

-sare după gust;

-piper negru (măcinat) după gust;

-turmeric după gust;

-100-150 g de cașcaval (orice tip).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați varza fideluță sau o treceți prin răzătoarea specială. La dorință puteți tăia varza în diferite moduri, important să nu fie bucăți mari. O transferați într-un bol adânc pentru a fi comod să amestecați.

2.Dați morcovul prin răzătoare și îl adăugați la varza. Adăugați ouăle și condimentați cu sare, turmeric și piper negru. Amestecați bine.

3.Carnea tocată și pesmetul le adăugați în compoziția de legume și amestecați foarte bine cu o lingură astfel ca carnea să se amestece cu legumele.

4.Tapetați o tavă cu hârtie de copt și ungeți cu puțin ulei. Transferați compoziția de carne cu legume pe tavă și nivelați bine cu o spatulă. Cel mai comod este să adăugați compoziția în cantități mici. Compoziția repartizată trebue să fie de aceeași grosime, iar marginile uniforme.

5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 °C timp de 30 de minute.

6.Când este aproape gata, pentru și mai multă savoare, presărați caşcavalul ras şi mai dați la cuptor pentru 15 minute până ce acesta se va topi și se va rumeni la suprafață.

Poate fi decorată cu verdeață și poate fi servită caldă, dar și rece. O cină mai gustoasă pentru familia Dstră!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New