Fără substanțe chimice! Iată cum puteți curăța în siguranță orice vas de grăsime și murdărie!

Ați copt carne la cuptor și acum nu știți cum să curățați grăsimea și incrustațiile din tavă? Nu suportați substanțele chimice caustice de uz casnic? Uitați să îmbrăcați mănușile de protecție și apoi nu știți cum să vă curățați mâinile? Atunci metodele descrise mai jos vă vor fi de mare ajutor. Aceste remedii simple și sigure sunt excelente pentru a curăța chiar și vasele foarte murdare și le puteți folosi fără a purta mănuși!

Pentru a face față grăsimii și incrustațiilor, veți avea nevoie de:

– apă clocotită;

– praf de muștar;

– acid citric sau oțet.

De asemenea, ar trebui să menționăm că buretele folosit pentru această procedură de spălare trebuie să fie de bună calitate, cum ar fi cel conceput pentru curățarea grătarelor.

Mod de lucru:

Turnați trei linguri de praf de muștar peste toată suprafața tăvii. După aceasta, presărați 2-3 linguri de acid citric sau aproximativ 5 linguri de oțet. Umpleți tava cu apă clocotită. Cantitatea de apă trebuie să fie suficientă pentru a acoperi toată murdăria.

După aceasta, folosiți orice ustensilă la îndemână, cum ar fi o spatulă din lemn sau un bețișor pentru sushi, pentru a amesteca bine toate ingredientele. Lăsați soluția să acționeze timp de aproximativ o oră, amestecând-o din când în când.

După scurgerea timpului recomandat, chiar și cea mai încăpățânată depunere se va desprinde și va putea fi îndepărtată cu ușurință cu un detergent normal de vase și un burete sau chiar cu o cârpă obișnuită.

Tot ce va rămâne de făcut va fi să spălați vasul cu problema în mod normal și să vă bucurați de aspectul acestuia ca nou.

Spor la treabă!

New