Fertilizarea ardeilor grași în luna iulie!

În iulie, tufele sunt pline de legume verzi mici, care au nevoie de hrană pentru a se matura. Dacă veți fi neglijenți în ceea ce ține de îngrijirea ardeilor grași, puteți obține un randament scăzut sau să rămâneți fără recoltă. Chiar și grădinarilor cu experiență li se întâmplă uneori ca plantele cu aspect sănătos să dea doar câțiva ardei, iar celelalte ovare să se scuture. În cazul insuficienței de calciu, azot, fier și alte elemente, ardeii grași se îngălbenesc și nu prea cresc.

Pentru fertilizarea cu calciu, puteți folosi infuzia de coji de ou mărunțite. Dar și infuzia de plante va fi pe placul ardeilor, deoarece conține mult azot necesar pentru creșterea lor. Amestecați apă cu plante mărunțite în proporții de 5:1, infuzați totul timp de 7 zile, apoi udați ardeii.

Unul dintre îngrășămintele organice populare este cenușa. În luna iulie, o puteți presăra sub fiecare tufă de ardei.

Cea mai potrivită rețetă de îngrășământ pentru fertilizarea ardeilor în iulie este: amestecați 800 gr de gunoi de pasăre cu 10l de apă și lăsați la infuzat timp de 5 zile, apoi adăugați 1 pahar de cenușă de lemn. Separat, dizolvați complet 2 linguri de superfosfat în apă caldă de 40°С și adăugați amestecul în soluția cu cenușă.

Pe parcursul lunii iulie, e nevoie să fertilizați ardeii de 2 ori cu acest îngrășământ.

Spor la grădinărit!