Fertilizarea culturilor leguminoase cu 3 ingrediente naturale! Rețetă simplă de îngrășământ pentru răsaduri!

După câte deja probabil că știți, drojdia alimentară poate avea o mare influență asupra plantelor noastre. Aceasta reprezintă unul dintre cele mai bogate îngrășăminte în azot și fosfor – două elemente cheie care sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea plantelor noastre atât de grădină, cât și de interior. Astăzi, vă vom descrie o metodă de utilizare a drojdiei în grădină.

Mod de lucru:

Notă: În principiu, pregătirea drojdiei este foarte simplă. Oricine a frământat pâine vreodată știe că drojdia iubește apa călduță. Și acest lucru se referă la ambele tipuri de drojdie: proaspătă și uscată.

1. Astfel, după ce ați dizolvat bine drojdia (noi am folosit un pachețel de drojdie uscată), adăugați puțin zahăr. El va accelera procesul de fermentație. După amestecare, lăsați soluția să stea puțin, astfel încât drojdia să înceapă a spumega. Mai apoi, soluția va fi gata de diluat cu apă.

*Aceasta este prima parte a procesului de preparare a suplimentelor pentru roșii, ardei, castraveți și toate celelalte plante. Datorită acestei soluții, plantele capătă rădăcini mai puternice și se dezvoltă mai rapid.

Notă: Însă, în aplicarea acestui îngrășământ pentru plante, este foarte important să nu exagerați, deoarece udarea cu drojdie poate să îndepărteze calciul și potasiul din sol, care sunt, de asemenea, foarte importante pentru dezvoltarea plantelor. Acest neajuns trebuie compensat cu altceva, și anume cu cojile de ou.

2. În acest sens, vă recomandăm să fărâmițați niște coji de ouă prin metoda cea mai convenabilă pentru dvs. Acestea trebuie să fie uscate din timp. Acumulați cât mai multă pulbere de coji, ca să vă ajungă pentru tot răsadul din grădină.

Notă: O altă sursă bogată în calciu și potasiu este cenușa sau rumegușul de lemn. Amestecată cu cojile de ouă mărunțite va oferi plantelor o cantitate suficientă de potasiu si calciu, care dispare în urma alimentării cu drojdie.

3. Când aceasta este pregătită, mergeți în grădină să udați răsadurile cu drojdie. Adăugați câte puțină pulbere de coji sub fiecare fir de răsad, acoperiți-o cu pământ, apoi udați-l cu fertilizatorul obținut, diluat cu apă în proporție de 10 ml de soluție la 10 l de apă.

Spor la grădinărit!