Fertilizați cu această soluție castraveții pentru o creștere rapidă și o roadă din abundență!

Vă propunem o metodă sigură și foarte efectivă de fertilizare care constă doar din 3 elemente principale. Soluția de drojdie pentru fertilizarea plantelor este cel mai la îndemână îngrășământ natural, care acționează și asupra solului, îmbunătățindu-i calitatea.

De îndată ce veți începe fertilizarea, veți observa că doar în câteva zile planta începe să crească și să se dezvolte, iar frunzele căpătă o culoare mai intensă.

VEȚI AVEA NEVOIE DE :

-1 litru de apă caldă;

-10-11 g de drojdie uscată sau 100 g de drojdie proaspătă;

-1-2 linguri de zahăr.

Pregătirea soluției din drojdie uscată. Într-un litru de apă caldă adăugați încet drojdia și amestecați bine până la diluarea completă a acesteea.

După ce drojdia s-a dizolvat, adăugați 1 lingură de zahăr și amestecați din nou (zahărul servește ca stimulator pentru activarea drojdiilor).

Lăsați să se fermenteze 2 ore într-un loc cald, ferit de lumina solară. Dacă totuși ați lăsat soluția la soare, atunci puneți deasupra o găleată de plastic pentru a-i crea un climat cald.

În cazul drojdiei propaspete, mai întâi mărunțiți și apoi dizolvați în 10 litri de apă cu 2 linguri de zahăr. Se lasă pentru 2 ore într-un loc cald sau acoperit cu găleta.

Important: Apa trebuie să fie caldă deoarece drojdia este activă doar în mediu cald, de aceea în apă rece drojdiile nu se vor activa și soluția va fi ineficientă.

Peste 2 ore la suprafață se formează o spumă densă de aproximativ 1 cm, ceea ce înseamnă că drojdia este activă și ca urmare, se activează prelucrarea substanțelor organice, care duce la eliminarea de fosfor și azot, efect ce stimulează dezvoltarea rădăcinilor plantelor. .

Infuzia de drojdie se amestecă din nou și se dizolvă cu apă pentru a obține concentrat. Infuzia de drojdie preparată din drojdie uscată se dizolvă în 5 litri de apă caldă, iar infuzia de drojdie preparată din cea propaspătă se dizolvă în 10 litri de apă.

Se amestecă bine și se dizolvă la rândul său în 10 litri de apă curată sau de ploaie.

Înainte de a uda răsadurile cu soluția de drojdie, udați solul cu apă din abudență. Pentru ce se face acest lucru? Pentru a permite soluției să pătrundă mai adânc.

Drojdia în sol uscat nu va lucra și nu va pătrunde direct la sistemul radicular al plantei.

Și numai atunci când toată apa s-ai infiltrat în sol, puteți uda fiecare răsad de castravete cu 1 litru de soluție stimulatoare de creștere direct la rădăcină.

Sfat: Asigurață-vă că solul înainte de transplantare a fost fertilizat cu materie organică (fie iarbă uscată, fie cenușă, fie gunoi de grajd sau de păsăre).

Metoda dată este o metodă efectivă și inofensivă, iar atitudinea și tratatrea corectă față de răsadurile de castravete nu va rămâne fără recompensă. Soluția cu drojdie acționează și asupra solului, îmbunătățind structura și compoziția pământului.

Mult spor la grădinărit!