Fertilizator eficient pentru căpșuni în timpul înfloririi! Toate nuanțele de fertilizare pentru o recoltă bogată!

O fertilizare adecvată și în timp util este esențială pentru o recoltă bună de căpșuni. În mod ideal, acestea trebuie să fie fertilizate de cel puțin trei ori pe an: primăvara, la începutul sezonului de creștere, vara, în timpul înfloririi, și toamna, înainte de pregătirea pentru iarnă. Iar una dintre cele mai importante este perioada înfloririi, deoarece atunci căpșunile au nevoie de forțe suplimentare pentru formarea ovarelor și a fructelor. În acest articol, vă vom spune cum puteți hrăni căpșunile în timpul înfloririi cu acid boric, iod și permanganatul de potasiu.

Veți avea nevoie de:

– jumătate de linguriță de acid boric;

– 2 g de permanganatul de potasiu;

– 10 picături de iod.

Mod de preparare:

1. Căpșunile au nevoie de nutrienți pe tot parcursul anului. Acest lucru este valabil mai ales atunci când ele cresc în aceeași locație de mai mulți ani la rând. Nutrienții suplimentari sunt deosebit de importanți și în timpul perioadei de înflorire, deoarece întreaga recoltă depinde de modul în care se formează ovarele și inflorescențele.

2. În timpul acestei perioade, căpșunile se dezvoltă în mod activ și necesită o atenție deosebită. În prezent, există numeroase îngrășăminte minerale speciale, dar îngrășămintele populare, cum ar fi cenușa, acidul boric, gunoiul de grajd, infuziile de plante, iodul și permanganatul de potasiu sunt mult mai eficiente.

3. Pentru a pregăti un fertilizator eficient din ingredientele enumerate mai sus va trebui să procedați astfel: diluați acidul boric în câțiva ml de apă fierbinte, ca să se dizolve mai repede. După aceasta, turnați soluția obținută într-o găleată cu 10 l de apă.

4. De asemenea, în jumătate de litru de apă caldă, diluați permanganatul de potasiu, până la dizolvarea completă. Turnați-l în găleată și amestecați.

5. În continuare, adăugați iodul și amestecați.

6. Folosind un pulverizator, administrați căpșunilor fertilizatorul obținut, asigurându-vă că fiecare floare a primit o doză generoasă de acest amestec. Iar dacă doriți să udați rădăcinile plantelor, atunci mai întâi va trebui să umeziți pământul cu apă curată.

7. Aceasta este tot. După un asemenea fertilizator, căpșunile dvs. vor avea suficiente forțe pentru a forma o recoltă bogată și gustoasă!

Spor la grădinărit!

New