Fertilizator eficient pentru înflorire luxuriantă și de lungă durată și înrădăcinare rapidă!

În articolul de astăzi vă vom spune cum puteți pregăti un fertilizator natural unic și foarte util pentru toate florile și plantele dvs. Acesta este un regulator de creștere. Stimulează creșterea, sporește imunitatea plantelor și întărește rezistența acestora la stres și la diverși factori negativi. Ajută la înrădăcinarea mai rapidă a plantelor transplantate, accelerează adaptarea și debutul procesului de înflorire, care va fi luxuriantă și de lungă durată.

Acest regulator de creștere este obținut din crenguțe și ace de pin.

Pinul conține multe substanțe biologic active valoroase pentru plante. El conține și multe substanțe minerale, cum ar fi potasiu, calciu, zinc, uleiuri esențiale, rășini, vitamine, aminoacizi și acidul shikimic foarte valoros, care are efecte benefice asupra plantelor. Pinul conține, de asemenea, flavonoide și fitoncide, care inhibă dezvoltarea agenților patogeni, cum ar fi bacteriile și ciupercile, precum și substanțele care resping mulți dăunători.

Pentru pregătirea fertilizatorului avem nevoie de crengi și ace de pin tinere. Pinii pot fi de orice specie. Umpleți complet un borcan de un litru cu crengi de pin și ace tinere verzi. Acestea pot fi mărunțite. Apoi puneți-le într-o cratiță și turnați 1 litru de apă. Acoperiți cratița cu un capac și puneți-o pe aragaz. Aduceți soluția la punctul de fierbere și gătiți componentele timp de 10 minute. Apoi luați-o de pe foc și lăsați-o să se infuzeze timp de 24 de ore.

După acest timp, strecurați soluția și turnați-o într-un recipient cu capac. După cum puteți vedea, soluția a devenit tulbure, ceea ce înseamnă că toate substanțele valoroase din pin au trecut în apă și că fertilizatorul nostru este gata.

Pentru utilizare, două linguri din această soluție se diluează într-un litru de apă și apoi se udă florile sub rădăcină sau se pulverizează pe frunze. Un astfel de îngrășământ se poate administra de 1 dată la 7 sau 10 zile. Este deosebit de util să se administreze acest îngrășământ cu câteva zile înainte de transplantare și la câteva zile după. Astfel, florile dvs. vor fi puternice și sănătoase și vor avea o inflorescență luxuriantă.

Spor la grădinărit!

New