Flori fără rod pe tufele de castravete – faceți acest lucru și veți culege lăzi întregi de legume!

Astăzi, vrem să vă liniștim și să vă spunem că, dacă ați găsit flori fără ovare pe tufele dumneavoastră de castraveți, aceasta nu este o sentință că rămâneți fără roadă. Iată un truc verificat în timp, care duce la formarea castraveților și la recoltarea unei cantități mari de legume.

Deși în cazul soiurilor hibride, de regulă, este exclusă formarea florilor fără rod, totuși, această metodă este eficientă atât pentru castraveții de soi, cât și pentru cei hibrizi.

Iată cum arată o floare fără rod: este o floare masculină, deci din care nu obțineți roadă.

Dacă analizați atent tufa, veți observa că aceste flori fără rod cresc pe tulpina centrală.

Iar pe copili, cresc florile feminine.

Respectiv, polenul florilor masculine vor poleniza mai târziu florile feminine și obțineți roadă.

Concluzia este următoare: pe majoritatea castraveților de soi, tulpina centrală este plină de flori masculine (doar în 10% din cazuri, pe tulpina centrală pot fi întâlnite flori feminine). Atunci, de ce să lăsați tulpina centrală să crească pe toată lungimea aței, când, de fapt, pentru un randament ridicat aveți nevoie de copili?

Pentru aceasta, la înălțimea de aproximativ 1m, pur și simplu tăiați vârful cu foarfeca de grădină. Tufa primește semnalul că punctul central de creștere este oprit și, respectiv, e nevoie să formeze copili. Din toate internodurile, se vor trezi lăstarii și vor crește lateral. Iar din ei veți obține o recoltă bogată și abundentă.

Metoda este potrivită pentru cultivarea pe spalier, sub formă de brad, dar și pentru castraveții plantați, care se întind pe suprafața pământului. Totuși, în cazul castraveților pe spalier, rana se prinde repede, iar pentru cei la pământ există pericolul, deși foarte mic, să fie afectați de vreo boală sau de mucegai. Deci, aveți grijă și puteți prelucra imediat rănile cu verde de briliant.

Totul e simplu. Mergeți în grădină și verificați tufele dumneavoastră de castraveți.

Spor la grădinărit!