Folosesc gemul sau dulceața rămasă, pe care nimeni nu le mai mănâncă și pregătesc niște bezele foarte gustoase, fără termometru!

Credem că nu există o metodă mai ușoară și rapidă de preparare a bezelelor. Pentru aceasta, nu veți avea nevoie de termometru, toate ingredientele sunt accesibile, iar baza pentru bezele constă din orice gem sau dulceață pe care le veți găsi în frigiderul dvs.!

INGREDIENTE:

– 120 ml de apă;

– 300 g de gem sau dulceață;

– 150 g de zahăr;

– 8 g de gelatină agar-agar;

– 1 lingură de suc de lămâie;

– 65 g de albuș de ou (de la 2 ouă de mărime medie);

– 150 g de zahăr (inclusiv 8 g de zahăr vanilat);

– 1 linguriță de suc de lămâie;

– 30-50 g de zahăr pudră pentru presărare.

MOD DE PREPARARE:

1. Pasați gemul sau dulceața cu ajutorul unui blender vertical și strecurați-o printr-o sită, pentru a obține o compoziție perfect omogenă. Adăugați 120 ml de apă, 150 g de zahăr, 8 g de agar-agar și 1 lingură de suc de lămâie. Amestecați și lăsați compoziția deoparte, până când agarul va începe să acționeze.

2. Între timp, bateți albușurile de ou cu 150 g de zahăr și 1 linguriță de suc de lămâie. Trebuie să obțineți o compoziție fermă și albă.

3. Când agarul s-a dizolvat în gem, puneți amestecul pe foc și aduceți-l în punctul de fierbere. Din momentul în care vor apărea primele bule de fierbere, mai fierbeți-l timp de 2 minute.

4. Apoi turnați gemul clocotit în albușuri, într-un jet subțire, continuând să le bateți cu mixerul. Din acest moment, bateți albușurile la viteză maximă timp de încă 1,5 minute.

5. Cu ajutorul unei seringi de patiserie, aplicați bezelele pe o bucată de hârtie de copt. Lăsați-le să se stabilizeze timp de 3 ore (este posibil să fie nevoie de mai mult timp dacă aerul din încăpere este prea umed).

6. Presărați bezelele stabilizate cu zahăr pudră și lipiți jumătățile potrivite. Veți obține un desert delicios, simplu și accesibil!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New