Franzelele preparate după această rețetă sunt foarte pufoase și gustoase – un mod simplu de împletire!

Aceste franzele din făină de grâu sunt incredibil de aerate și aromate, iar semințele de mac și de susan le conferă o textură și un gust aparte. Alături de o cană de ceai sau un pahar cu lapte, sunt un adevărat deliciu.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 500 g de făină;

– 7 g de sare;

– 50 g de zahăr;

– 2 ouă;

– 200 ml de apă;

– 15 g de drojdie proaspătă;

– 25 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru ungere:

– 1 ou și 10 ml de lapte;

– semințe de mac și de susan.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina în vasul pentru frământat. Adăugați sarea, zahărul, ouăle, apa și uleiul vegetal. Amestecați ingredientele cu mâna sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Procesul nu trebuie să dureze mai puțin de 10-15 minute.

2. Transferați aluatul obținut pe masă, dacă l-ați frământat cu ajutorul robotului, și prin batere, modelați-l în formă de bilă. Puneți-o în bolul curat și acoperiți-o cu o bucată de folie și un prosop curat de bucătărie. Lăsați aluatul să dospească la cald timp de 1,5 ore.

3. După această perioadă de timp, transferați-l pe suprafața de lucru presărată generos cu făină. Apoi modelați-l în formă de șnur și împărțiți-l în 6 părți egale, modelându-le pe toate în formă de biluțe. Lăsați-le pe masa înfăinată, acoperindu-le cu o bucată de folie.

4. Modelați franzelele: luați câte trei bile de aluat, aplatizați-le pe rând cu degetele, astfel încât să obțineți niște turtițe mici și rotunde. Apoi rulați-le în formă de rulou și modelați-le cu palmele în formă de șnururi, cu lungimea de aproximativ 30 cm.

5. Puneți șnururile obținute unul lângă altul, lipiți-le capetele de sus împreună și împletiți-le în formă de cosiță. În final, lipiți și capetele de jos împreună.

6. Modelați astfel și cealaltă franzelă și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți-le din nou cu o folie și lăsați-le să crească timp de o oră.

7. Încorporați laptele cu oul și, peste o oră, ungeți franzelele cu acest amestec.

8. Presărați una dintre ele cu semințe de mac, iar pe cealaltă cu semințe de susan.

9. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 35-45 minute.

10. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le pe o grilă de metal să se răcească. După aceasta, feliați-le și savurați-le cu poftă alături de o băutură dulce!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New