Frigănele cu roșii și cașcaval (pentru micul dejun)!

Încercați să pregătiți acest deliciu! Este ușor, rapid și aveți nevoie de câteva ingrediente disponibile!

INGREDIENTE:

-o bucată de baghetă franțuzească/franzelă;

-o roșie;

-50 g de cașcaval;

-un cățel de usturoi;

-un ou;

-3 linguri de lapte;

-o lingură de maioneză;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați 3 feliuțe de baghetă sau franzelă (puteți să folosiți pâinea puțin înăsprită), cu grosimea de aproximativ 3 cm.

2.Spargeți oul într-o farfurie relativ adâncă, cu suprafața mare. Adăugați 3 linguri de lapte, sare și piper negru măcinat după gust. Bateți totul cu furculița până la omogenizare.

3.Puneți feliile de pâine în compoziția de ou și lapte. Lăsați-le să se pătrundă pe parcursul a 1-1.5 minute, după care întoarceți-le pe cealaltă parte și așteptați până când vor absorbi restul lichidului. Cu cât feliile de pâine se vor îmbiba mai bine cu compoziția respectivă, cu atât vor fi mai moi după prăjire.

4.Între timp dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Amestecați jumătate din el cu usturoiul trecut prin presa de usturoi (sau dat prin răzătoarea mică) și maioneza.

5.Încingeți tigaia pe foc moderat și turnați o cantitate mică de ulei în ea. Puneți pâinea îmbibată cu ou și lapte pe tigaie. Prăjiți-o timp de câte 1.5 minute pe fiecare parte.

6.Transferați frigănelele pe o farfurie. Lăsați-le puțin să se răcească.

7.Tăiați roșia în rondele.

8.Ungeți frigănelele cu câte un strat uniform de cașcaval combinat cu maioneză. Așezați câte o rondea de roșie pe fiecare dintre ele. Asezonați rondelele de roșie cu sare și piper negru măcinat, după care presărați-le cu cașcaval ras.

9.Încălziți frigănelele timp de aproximativ 2 minute, până când cașcavalul se va topi, în cuptorul clasic sau cel cu microunde, pornind grilul. Dacă cuptorul dumneavoastră nu este dotat cu gril, încălziți frigănelele la programul clasic (la temperatura maximă), așezând un vas cu apă lângă ele (astfel ele nu se vor întări).

10.Serviți frigănelele. Ele sunt foarte moi, delicioase, aromate și sățioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!