Frigărui la cuptor – o soluție practică și savuroasă pentru zilele când vremea nu ține cu noi!

Frigăruii la cuptor sunt o soluție savuroasă pentru zilele ploioase, când nu puteți să faceți grătarul afară. Se prepară ușor și rapid, într-o marinadă deosebită de roșii și ceapă, care face carnea fragedă și foarte aromată. În plus, rețeta permite și pregătirea unei garnituri de cartofi și ceapă, care se vor coace în același timp cu frigăruii. Rezultatul va fi o masă copioasă și delicioasă, care vă va îndeplini pofta de carne chiar și în zilele reci!

INGREDIENTE:

Pentru frigărui:

– ceafă de porc;

– roșii în suc propriu;

– ceapă;

– sare și piper negru măcinat;

Pentru garnitură:

– cartofi;

– ceapă;

– sare, piper negru măcinat și usturoi uscat (după gust);

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, tăiați ceafa de porc în bucățele de mărime medie. Acestea trebuie să fie un pic mai mici decât pentru frigăruile obișnuit. După acest principiu, puteți folosi atât carnea de pui, cât și cea de vită.

2. Tăiați ceapa în formă de jumătăți de rondele și puneți-o într-un bol adânc. Presărați-o cu sare și frecați-o bine în mâni, ca să lase zeamă.

3. Adăugați carnea în bol, sare și piper negru măcinat după gust și roșiile conservate în suc propriu, pe care le puteți înlocui cu orice sos de roșii de care dispuneți. Amestecați totul foarte bine.

4. Dați carnea la frigider. Lăsați-o să se marineze timp de 4 ore sau chiar peste noapte.

5. Pregătiți garnitura: tăiați cartofii în formă de rondele și ceapa în solzișori. Puneți legumele în forma de copt și asezonați-le cu sare, piper negru măcinat și turnați-le un pic de apă. Amestecați totul foarte bine.

6. Înfigeți carnea pe frigăruie, lăsând puțin spațiu între fiecare bucățică, ca să se coacă uniform. Ceapa în exces trebuie să o îndepărtați, deoarece se va arde. Așezați frigăruile peste forma de copt.

Sfat: Pentru ca frigăruile de lemn să nu se ardă, puneți-le la înmuiat în apă, cu 10-15 minute înainte să înfigeți carnea pe ele.

7. Coaceți frigăruii și garnitura în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 30 de minute. Peste 30 de minute, scoateți forma din cuptor și întoarceți frigăruii pe partea opusă. Mai dați-i la cuptor pentru 10 minute. Apoi setați cuptorul doar la programul de sus și lăsați frigăruii să se rumenească bine timp de încă 5 minute.

8. Deliciul aromat și foarte apetisant este gata! Savurați-l cu poftă, alături de un sos potrivit!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New