Frigiderul formează multă gheață? Soluții simple și eficiente!

Din păcate, răcirea excesivă a frigiderului și apariția „ghețarului” pe peretele lui posterior este o problemă destul de frecventă. Ea se întâlnește deosebit de des, în cazul frigiderelor cu răcire statică. Deseori gheața reapare la locul anterior peste doar 3-4 zile de la decongelare! Și parcă frigiderul nu este stricat, dar nici funcționarea lui nu poate fi considerată optimă.

Ce trebuie să faceți, ca să evitați asemenea situații neplăcute? Există câteva reguli simple, dar eficiente.

REGULILE DE PĂSTRARE

Gheața formată în interiorul frigiderului este, de fapt, umiditatea pătrunsă în el și trebuie să aflați modul, în care ea pătrunde și să-i reduceți cantitatea. În primul rând, apa se evaporă, după care se formează condensul, care îngheață pe pereții frigiderului cu produse neambalate. De aceea, ca să reduceți riscul de apariție a „ghețarului”, trebuie să păstrați produsele în recipiente închise sau pur și simplu să le acoperiți cu capace și folie alimentară.

UȘA FRIGIDERULUI NU ESTE ORICE UȘĂ

Dacă cineva iubește să studieze îndelung conținutul frigiderului, încercați să-l convingeți să renunțe la acest obicei dăunător. Doar la fiecare deschidere a ușii, chiar și de scurtă durată, pătrunde aerul în frigider, iar odată cu el și umezeala.

DEZGHEȚAREA CORECTĂ

Dezghețarea contribuie la eliminarea gheții existente, iar dezghețarea corectă vă poate ajuta să scăpați de ea pentru mult timp. Trebuie să respectați câteva reguli:

1.Spălați și uscați neapărat atât pereții frigiderului, cât și garnitura de cauciuc de la nivelul ușilor.

2.Și produsele alimentare trebuie uscate: după ce scoateți alimentele reci din frigider, ca să-l decongelați, la temperatura camerei se formează repede condensul pe suprafața lor. Ca să evitați pătrunderea umezelii excesive în frigider, înainte de a pune produsele înapoi în el, îndepărtați tot condensul.

ETANȘEITATEA ȘI ÎNCĂ O DATĂ ETANȘEITATEA

Etanșeitatea insuficientă este dușmanul principal al frigiderului, deoarece astfel iese aerul rece din frigider și pătrund aerul cald și umezeala în interiorul lui. De aceea, cercetați cu regularitate și aveți grijă de garnitura de cauciuc și, de asemenea, de pereții frigiderului. Crăpăturile de pe pereți și rupturile garniturii de cauciuc pot fi reparate cu ajutorul spumei de silicon, iar ca să refaceți forma inițială a garniturii, trebuie să o prelucrați cu apă fierbinte.

Spor la treabă!