Frunzele mușcatelor vor deveni mai verzi iar înflorirea – mai abundentă! Iată câteva soluții simple și eficiente!

Dacă aveți o mușcată tânără acasă, frunzele căreia au început să se îngălbenească, sau dacă însăși planta a încetat să mai crească, acest lucru poate însemna că floarea duce lipsă de anumite substanțe nutritive.

Pentru a rezolva această problemă, puteți folosi îngrășămintele din comerț, însă puteți apela și la remediile populare, ingredientele pentru care, de cele mai multe ori, le puteți găsi la dvs. acasă.

Astăzi vă propunem trei soluții pentru problema indicată mai sus, care sunt prezentate în formă de amestecuri. Acestea vor facilita înverzirea și creșterea plantei dvs. într-un ritm mai sporit.

Pentru amestecul nr. 1 veți avea nevoie de

-1 linguriță de amoniac lichid și

-1 l de apă.

Încorporați ingredientele și udați substratul plantei cu amestecul obținut sau pulverizați-i frunzele. Pe lângă toate acestea, această soluție alungă și dăunătorii.

Următorul amestec, care conține un complex de substanțe nutritive pentru o înflorire abundentă, poate fi pregătit astfel:

-amestecați 2-3 g de drojdie uscată și

-1 linguriță de zahăr

-într-un litru de apă.

Acest amestec poate fi administrat plantei doar după ce îl veți dizolva cu 3 l de apă.

Pentru cel de-al treilea amestec, care facilitează creșterea plantelor tinere și revitalizarea acelora lipsite de viață, veți avea nevoie de

-1 linguriță (sau o pastilă) de glucoză, pe care va trebuie să o dizolvați

– într-un litru de apă.

Udați rădăcinile plantei cu acest lichid sau pulverizați-i frunzele – rezultatul nu se va lăsa mult de așteptat.

Spor la grădinărit!

New