Frunzele mușcatelor vor deveni verzi și strălucitoare! Îngrășământ natural și eficient, testat de timp!

Astăzi vă vom recomanda rețeta unui îngrășământ foarte bun pentru mușcate. După ce l-am aflat și noi, l-am testat timp de trei luni, am constatat că acesta a acționat foarte pozitiv asupra acestor cinci butași de diferite soiuri de mușcate: frunzele au căpătat un verde strălucitor, și chiar fiind încă mici, acestea au început să dezvolte lăstari și tije florare, ceea ce se întâlnește foarte rar la aceste plante, în special iarna.

De asemenea, datorită acestui îngrășământ, butașii de mușcată au crescut și s-au dezvoltat destul de rapid, în comparație cu alții, care încă au rămas la etapa de creștere a masei verzi.

Veți avea nevoie de:

– cărbune mărunțit de lemn.

Mod de preparare:

1. Dacă mușcatele dvs. deja sunt plantate în ghivecele lor permanente, atunci pur și simplu presărați o lingură de cărbune mărunțit de lemn pe suprafața substratului (pentru un ghiveci mare). Îl puteți amesteca puțin cu solul.

*Dacă ghiveciul este mai mic, atunci adăugați doar o linguriță de cărbune.

2. De asemenea, în cazul în care doriți să-l folosiți pentru butași, atunci puteți să adăugați puțin cărbune în substratul pregătit pentru plantarea florilor. Acesta va curăța solul de dăunători și va proteja sistemul radicular al plantelor de boli. Tot datorită lui, și fertilitatea solului va simți efecte pozitive.

Notă: Cărbunele conține cantități mari de potasiu, care este responsabil pentru imunitatea și sănătatea plantelor, iar frunzele devin mult mai verzi și cresc activ datorită lui. De asemenea, cărbunele conține puțin fosfor, care stimulează creșterea noilor lăstari și tije florale.

Spor la grădinărit!

New