Fular aspectuos (snood), care poate fi tricotat rapid și cu ușurință, chiar și de către un începător!

Acest snood sau fular frumos tricotat este perfect pentru vremea rece de afară și va fi plăcut de purtat pe tot parcursul iernii. Modelul este special conceput pentru a acoperi gâtul și pieptul. Acesta este un proiect ușor de tricotat, potrivit atât pentru începători, cât și pentru persoanele cu experiență. Merită să-l încercați; suntem siguri că veți reuși!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– fir de tricotat (noi am folosit Alize, superlana Maxi 100 g/100 m);

– andrele de 8-10 mm;

– andrele suplimentare;

– bolduri mari și mici;

– o foarfecă;

– un centimetru de croitorie;

– o croșetă.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

MOD DE LUCRU:

1. Lăsând un capăt liber la început, de aproximativ 1 m, montați 30 de ochiuri pe andrea, prin metoda clasică.

2. *1 ochi pe față, 1 ochi pe dos*.

3. *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față*

4. Repetați rândurile 1 și 2 de încă 2 ori, ca să obțineți 6 rânduri.

5. Acum, va trebui să împărțiți aceste 30 de ochiuri în 5 părți – câte 6 ochiuri. Luați o andrea suplimentară și scoateți primele 6 ochiuri pe ea. Continuați să respectați modelul din rândul 1 și 2, până când veți obține o fâșie de 20 cm. Trebuie să finalizați cu rândul pe dos.

6. Scoateți ochiurile pe un bold mare și închideți-l bine, ca să nu se destrame. Tăiați firul, dar lăsați capătul mai mare, ca să-l puteți ascunde printre rânduri.

7. Uniți firul și continuați să lucrați următoarele 6 ochiuri după model. Lucrați-le în același mod, precum și pe următoarele. Trebuie să obțineți 5 fâșii de aceeași grosime și lungime. Din motiv că boldul nostru e foarte mare, noi vom scoate toate ochiurile pe el, însă dvs. puteți să folosiți 5 bolduri separate.

8. Scoateți toate ochiurile de pe bolduri pe o singură andrea. Uniți firul primei fâșii cu firul de lucru și continuați prin a urma modelul pentru fiecare fâșie. Ochiurile de margine tricotați-le pe față, iar ochiurile scoase – pe dos.

9. Mai lucrați 1 rând în același mod. Apoi ascundeți toate capetele lăsate printre rânduri. Noi vom folosi o croșetă pentru aceasta.

10. În continuare, urmați modelul și tricotați încă 50 cm lungime cu ajutorul lui.

11. Apoi împărțiți din nou ochiurile în 5 părți (câte 6 ochiuri) și tricotați fâșiile de 20 cm. De data aceasta, ornamentul va fi altul pentru ele: toate ochiurile din rândurile pe față se lucrează pe față, iar în acelea din rândurile pe dos – pe dos. De data aceasta, ochiurile scoateți-le pe bolduri separate. Ascundeți capetele.

12. Împletiți fâșiile între ele, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

13. Introduceți din nou toate ochiurile pe o singură andrea și tricotați 6 rânduri, respectând raportul din rândul 1 și 2.

14. Încheiați ochiurile, tăiați firul și ascundeți-l printre rânduri.

15. Fularul este gata! Dacă doriți, îi puteți decora marginea cu franjuri. Purtați-l iarna cu plăcere!

Spor la treabă!

New