Fulgi din fire fără tricotare și adeziv: extrem de simplu și original!

Fulgii neobișnuiți, drăguți și moi sunt foarte simplu de realizat din fire de tricotat. Cu toate acestea, nu aveți nevoie de abilități de tricotat. Puteți implica și copiii în procesul de crearea a fulgilor pufoși. Sarcina este într-atât de simplă, încât vă veți descurca destul de bine.

AVEȚI NEVOIE DE:

-fire de tricotat de culoarea potrivită;

-câteva cercuri de carton;

-foarfecă;

-mărgele, cristale și alte elemente de decor;

-fire de ață de aceeași culoare și ac.

PAȘI DE URMAT:

1.Pentru început, determinați mărimea viitorului fulg. După ce faceți șabloanele, combinați-le și înfășurați-le după același principiu ca și pentru crearea pompoanelor. În acest caz e nevoie de un număr mai mic de straturi. Acesta depinde direct de densitatea dorită a fulgilor de zăpadă. Pentru comoditate, rebobinați firele în ghemuri mici. Este important ca ghemul să treacă liber prin cercul interior. Puteți înlocui șablonul de carton cu o simplă carte. CD-urile vechi, de asemene, sunt potrivite, dar trebuie să lărgiți gaura internă.

2.După ce formați grosimea necesară, tăiați firele de-a lungul marginii exterioare a cercului și, separând ușor șabloanele, treceți firul de ață printre ele. Strângeți bine firul și îl legați strâns. Îndreptați viitoarele raze și începeți să formați fulgul. E nevoie să împărțiți vizual firele în 8 părți.

3.Păstrând distanța de câțiva centimetri de la mijloc, legați cele 8 părți cu fir de ață, care poate fi de culoarea fulgului sau în contrast cu ea. Ca alternativă puteți folosi elasticele pentru păr. Important este să fixați bine părțile.

4.Următoarea etapă: împărțiți fiecare rază în jumătate și iarăși fixați cu fir de ață sau elastice. Nu vă rămâne decât să completați fulgul cu elemente decorative și să desfaceți vârfurile.

5.După ce învățați tehnica, puteți experimenta cu numărul de raze, mărimea fulgului și chiar să creați un ornament mai complicat, legând firele razelor vecine între ele. Cel mai important este să nu uitați de simetrie. Atunci când decorați fulgul, puteți folosi nu doar ac cu ață, dar și un pistol de lipit cu adeziv.

6.Folosiți firele rămase, nasturi, panglici și mărgele. Orice rezultat vă va bucura, iar fulgii carismatici vă vor oferi o mulțime de emoții pozitive.

7.Încă o idee simplă de realizare a fulgilor cu ajutorul firelor de tricotat. În calitate de șablon, utilizați un cerc de carton cu tăieturi, iar metodele de înfășurare se limitează doar la fantezia dumneavoastră. Dacă înlocuiți cercul de carton cu unul de folie de aluminiu sau folosiți un cerc din plastic transparent, rezultatul va fi mult mai interesant.

Mult spor!