Fursecuri cu motive de primăvară – „Lalele” frumoase și gustoase!

Biscuiți frumoși, ornamentați, în formă de lalele. Umpluți cu nuci, stafide și gem. Este un mod frumos de a întâmpina primăvara! Îi puteți pregăti pentru orice sărbătoare sau pentru a-i face cadou cuiva. De asemenea, sunt foarte buni la ceai.

INGREDIENTE:

– ~ 300-320 g de făină;

– 120 g de unt;

– 30 g de zahăr tos;

– 120 g de smântână fermentată;

– 1 lingură de lapte;

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 8 g de zahăr vanilat;

– sare după gust;

Pentru umplutură:

– 100 g de stafide;

– 100 g de miez de nucă;

– 2-3 linguri de gem.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol adânc, adăugați smântâna fermentată, zahărul, laptele, gălbenușul de ou, un praf de sare și zahărul vanilat. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui tel, până când veți obține o compoziție omogenă.

2. Adăugați untul moale și amestecați din nou foarte bine. Pot rămâne bucăți mici de unt, dar nu vă faceți griji. Acestea se vor dizolva în timpul adăugării făinii.

3. Acum, începeți să încorporați treptat făina cernută din timp și praful de copt. Inițial, amestecați aluatul cu spatula, dar spre final treceți la frământatul cu mâinile. Trebuie să obțineți o bilă moale și nelipicioasă de aluat.

4. Întindeți-l puțin pe masă și dați-i forma unui șnur. Apoi împărțiți-l în trei părți. Iar pe fiecare dintre ele – în încă 5 bucăți. În total, veți obține 15 biluțe. De asemenea, le puteți cântări pe un cântar sau pur și simplu le puteți rupe în bucăți mici, cam de aceeași mărime. Puneți-le pe o farfurie și acoperiți-le cu o pungă de plastic.

5. Întindeți fiecare bilă de aluat în formă de cerc cu o grosime de aproximativ 3 mm. Pentru umplutură, folosiți nuci și stafide. Mărunțiți-le, adăugați gemul și amestecați. De asemenea, puteți adăuga brânză de vaci sau puteți face o umplutură din mere, atâta timp cât nu va fi prea lichidă.

6. Faceți o tăietură pe cercul întins, folosind o racletă ondulată de patiserie. Puneți puțină umplutură de nuci și stafide și înfășurați-o în aluat. Lipiți partea inferioară a „lalelelor” și ajustați-le puțin, dându-le o formă rotunjită.

7. Noi am ornamentat biscuiții cu ajutorul unei pensete de bucătărie. Modelul se formează cu ușurință și rămâne pe aluat după coacere.

8. Așezați toate fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 minute.

9. Biscuiții au căpătat o rumenire plăcută la bază și un pic deasupra. Lăsați-i să se răcească puțin, apoi presărați-i deasupra cu zahăr pudră.

Dulciurile au ieșit frumoși, ornamentați și foarte gustoși! Cu siguranță, fiecare membru al familiei sau oaspete va fi tentat să guste măcar unul!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New