Fursecuri din cele mai simple ingrediente!

Fursecuri deosebite din cele mai accesibile ingrediente. Gustoase și simplu de realizat. Încercați numaidecât, nu veți regreta! 

INGREDIENTE: 

Pentru aluat (reci): 

-380 gr de făină; 

-150 gr de unt; 

-150 gr de smântână fermentată, iaurt, chefir sau lapte acru; 

-1 ou mediu; 

-20 gr de zahăr; 

-½ linguriță de sare + ½ linguriță de bicarbonat de sodiu. 

Pentru umplutură: 

-80 gr de miez de nucă (uscat pe tigaie sau la cuptor) + 80 gr de zahăr; 

-1/3 linguriță de cardamom – opțional; 

-20 gr de unt. 

Aluat Streusel: 

-80 gr de zahăr + vanilie + 60 gr de făină; 

-30 gr de unt rece. 

Pentru uns: 

-1 ou. 

MOD DE PREPARARE: 

1.Frecați untul rece tăiat cuburi cu făină, cât să obțineți un aluat firimituri. Lucrați rapid pentru ca untul să nu se topească de la căldura mâinilor. 

Sfat. De asemenea, puteți trece untul prin făină și să-l dați prin răzătoare. Vă recomandăm să nu adăugați toată făină odată, deoarece ea diferă după calitate. 

2. Amestecați smântâna cu ou, zahăr, sare și bicarbonat. 

3. Adăugați compoziția lichidă în făina cu unt (faceți o adâncitură), amestecați cu furculița, apoi adunați aluatul cu mâinile într-o bilă. Aluatul este moale și nelipicios. 

Sfat. Dacă aluatul este prea uscat, puteți să mai adăugați puțină smântână. 

4. Împărțiți aluatul în 2 bucăți câte 375 gr fiecare, le puneți în pungi de plastic, le aplatizați în dreptunghiuri și le dați la frigider pentru 30-60 de minute. 

5. Frecați rapid untul rece tăiat cuburi cu făină, zahăr și vanilie sau 1 linguriță de zahăr vanilat, cât să obțineți un aluat firimituri. 

6. Amestecați miezul de nucă  mărunțit (sau alte nuci) cu zahăr și cardamom. 

Sfat. Puteți rumeni din timp făina pe tigaia uscată, ca să aibă aromă de nucă. 

7. Transferați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată, îl presărați cu făină și întindeți un blat dreptunghiular sau pătrat cu grosimea de 2-3 mm. 

8. Pentru umplutura Streusel, ungeți blatul cu ou bătut, repartizați firimiturile, presați ușor cu dosul lingurii, rulați o ruladă, lipiți marginea, o întoarceți cu marginea în jos și o tăiați bucăți de 2-3 cm, folosind un cuțit bine ascuțit. 

Sfat. Dacă doriți ca fursecurile să fie mai galbene, atunci ungeți aluatul cu albuș, iar gălbenușul îl păstrați pentru suprafață. 

9. La fel formați și biscuiții cu umplutură de miez de nucă, doar că ungeți blatul cu unt moale. 

10. Așezați fursecurile pe tava tapetată cu hârtie de copt, păstrând distanța între ele, le ungeți cu ou bătut rămas și ornați suprafața cu furculița. 

11. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 20-25 de minute. Faceți testul scobitorii. 

Sfat. Fursecurile cu Streusel sunt mai moi. Dacă doriți să fie mai uscate, atunci pur și simplu le coaceți mai mult timp. Cele cu nuci se coc mai repede. 

Veți regreta un singur lucru – că nu ați pregătit aceste fursecuri mai înainte! Sunt atât de gustoase, imposibil de redat prin cuvinte. Aluatul este fraged și sfărâmicios, iar umpluturile delicioase ambele. 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!