Fursecuri fragede cu umplutură delicioasă! Metoda de modelare a acestora este foarte interesantă!

Când am văzut aceste fursecuri la o prietenă de a mea, am fost foarte curioasă să aflu cum le-a conferit acest desen deasupra. Și nu îmi venea să cred când mi-a povestit cum le-a modelat. Acum, mă bucur să cunosc și eu acest truc. Citiți articolul în continuare pentru a afla care este acesta!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 600 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

– 200 g de unt moale;

– 3 gălbenușuri de ouă;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

– 200 g de smântână fermentată;

Pentru umplutură:

– 3 mere;

– 1,5 pahare de zahăr;

– scorțișoară (după gust)

– 1,2 pahare de miez de nuci.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: cerneți făina și praful de copt într-un bol adânc. Adăugați untul moale și frecați-l cu mâinile în făină, până când veți obține un aluat sfărâmicios, care-și menține bine forma când îl strângeți în palmă.

2. Adăugați gălbenușurile de ouă, sarea și smântâna fermentată. Frământați un aluat moale, care nu se lipește de mâini. Acoperiți-l cu o folie și dați bolul la frigider pentru 30 de minute.

3. Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și cotoare și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.

4. Puneți-le într-o tigaie încinsă, adăugați zahărul, scorțișoara, miezul tocat de nuci și amestecați încontinuu, până când merele se vor înmuia și se va evapora tot sucul lăsat.

5. Scoateți aluatul din frigider și tăiați-l în jumătate. Rulați fiecare bucată în formă de șnur, apoi tăiați-le în bucățele de aceeași greutate. Modelați-le pe toate în formă de biluțe, și puneți-le sub o folie pe o farfurie.

6. Luați o strecurătoare și o biluță de aluat. Aplatizați-o pe partea interioară a strecurătoarei, adăugați o linguriță de umplutură pe el, apoi lipiți-i marginile ca și cum ați modela un pateu.

7. Modelați astfel toate fursecurile și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 35-40 de minute.

8. Scoateți-le din cuptor, presărați-le cu zahăr pudră și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New