Fursecuri fragede de casă care pur și simplu se topesc în gură! Le pregătesc din cele mai simple ingrediente!

Aceste prăjituri de casă pur și simplu au cucerit toți membrii familiei mele. Sunt foarte fragede, nici nu e nevoie să le mesteci. Iar alături de o băutură caldă, e greu să te oprești să le mănânci. Vă recomand să încercați rețeta, mai ales că necesită niște ingrediente pe care cu siguranță le aveți în frigider!

INGREDIENTE:

– 200 g de unt;

– 150 g de zahăr tos;

– jumătate de linguriță de sare;

– esență de vanilie sau zahăr vanilat (după gust);

– 2 ouă;

– 410 g de făină (+/-);

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru umplutură și decor:

– 4 linguri de gem (după gust);

– fulgi de migdale.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: untul de temperatura camerei, zahărul, sarea și esența de vanilie bateți-le cu ajutorul mixerului, până când veți obține o compoziție cremoasă și albicioasă.

2. Spargeți un ou în bol iar altul într-un recipient separat. Pe cel separat bateți-l cu furculița și adăugați doar jumătate din cantitatea lui în bol. Restul păstrați-l pentru a unge fursecurile. Mai amestecați cu mixerul timp de aproximativ 1 minut.

3. Combinați făina cu praful de copt și încorporați-o în câteva etape cu amestecul din bol. Frământați aluatul sfărâmicios cu mâinile. Acesta trebuie să iasă omogen și să nu se lipească de mâini. Puneți aluatul într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 30-60 de minute.

4. Scoateți aluatul din frigider, presărați-l cu puțină făină și întindeți-l într-un blat subțire, cu grosimea de aproximativ 3 mm.

5. Tăiați blatul în jumătate și ungeți una dintre ele cu gem. Noi vom folosi două tipuri de gem (de caise și de căpșune).

6. Aduceți partea a doua a blatului deasupra și uniformizați marginile. După aceasta, folosiți un cuțit pentru pizza pentru a porționa viitoarele fursecuri, ungeți-le cu oul bătut rămas și presărați-le cu fulgi de migdale.

7. Transferați-le cu grijă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute.

8. Scoateți fursecurile aromate și frumoase din cuptor. Presărați-le cu zahăr pudră, puneți-le pe un platou și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New