Fursecuri fragede de sărbătoare!

Vă propunem niște fursecuri simple, dar cu adevărat festive! Acestea pot deveni un minunat cadou de sărbători pentru cei dragi!

INGREDIENTE:

-2 pahare de făină (300 gr);

-1 linguriță de praf de copt;

-200 gr de unt moale;

-1 praf de sare;

-90 gr de zahăr fin;

-1 pliculeț de zahăr vanilat;

-1 ou la temperatura camerei.

Pentru glazură de lămâie:

-200 gr de zahăr pudră ( 1½ pahar);

-2-3 linguri de zeamă de lămâie;

-fistic nesărat, răchițele sau vișine uscate, fructe confiate.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați făina cu praf de copt.

Sfat. Dacă stă de mult timp, cerneți făina ca să devină pufoasă.

2.Bateți untul cu un praf de sare, zahăr și zahăr vanilat timp de aproximativ 1 minut, până devine pufos și se topește zahărul (iată de ce se recomandă să folosiți zahăr fin sau zahăr pudră).

Sfat. Proporțiile rețetei clasice de biscuiți fragezi este 1 parte de zahăr, 2 părți de unt și 3 părți de făină.

3.Adăugați oul și amestecați cu mixerul.

Sfat. Opțional, adăugați coajă rasă de lămâie.

4.Încorporați ½ de făină, amestecați cu mixerul, până aluatul este moale, apoi adăugați făina rămasă și continuați să amestecați aluatul cu spatula și mâinile. Aluatul final trebuie să fie moale și plastic.

Sfat. Aluatul fraged nu are nevoie de multă frământare, e gata de îndată ce compoziția devine omogenă. În cazul în care aluatul este prea lipicios, puteți să mai adăugați 1-2 linguri de făină.

5.Împărțiți aluatul în jumătate, aplatizați bucățile, apoi le împăturiți în folie alimentară și le dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

6.Tăiați fisticul bucăți medii.

7.Presărați sucitorul și suprafața de lucru cu puțină făină. Scoateți o bucată de aluat din frigider și întindeți un blat cu grosimea de aproximativ 5 mm.

Sfat. Puteți întinde aluatul direct pe hârtia de copt, pe care veți coace fursecurile.

8.Tăiați cercuri cu diametrul de 7 cm (folosiți un pahar sau formă specială), iar în mijloc faceți găuri cu diametrul de 3 cm (folosiți un dui sau un capac).

9.Coaceți biscuiții timp de 12-15 minute la cuptorul preîncălzit până la 190°С, regimul sus-jos fără convecție. Lăsați biscuiții să se răcească.

Sfat. Timpul variază în funcție de cuptor, biscuiții nu trebuie să se rumenească tare, pentru că vor fi duri, doar puțin aurii la bază.

10.Adăugați zeama de lămâie treptat în zahărul pudră și amestecați, până obțineți o glazură destul de densă, dar care să curgă.

Sfat. Vă recomandăm să pregătiți doar ½ de cantitate de glazură pentru 1/2 porție de fursecuri, deoarece se întărește rapid. Dacă nu vă place lămâia, folosiți lapte, însă anume lămâia oferă biscuiților un gust special și reduce din dulceață.

11.Acoperiți câte un biscuit cu glazură, apoi cu fructe și fistic.

12.După ce glazura se prinde, puteți așeza biscuiții unul peste altul și să-i păstrați închiși în cutii ermetice.

Încercați neapărat! Suntem siguri că veți rămâne mulțumiți de rezultat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!