Fursecuri „Piersici” umplute cu gem și miez de nucă! Dulciuri cu gust de copilărie!

Niște prăjituri clasice, foarte colorate și aspectuoase, îndrăgite de mulți încă din copilărie.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 8 ouă;

– 400 g de zahăr tos;

– 500 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);

– 20 g de zahăr vanilat;

– 12 g de praf de copt;

– 2 prafuri de sare;

– 130 g + 1070 g de făină;

Pentru umplutură:

– 700 g de gem de caise;

– 200 ml de rom (sau de suc de caise);

– 300 g de miez de nucă (măcinat);

– 50 g de pudră de cacao instant (opțional);

Pentru însiropare:

– 2 coloranți alimentari (galben și roșu);

– 300 ml de apă;

– 150 – 200 g de zahăr tos.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle și zahărul tos într-un bol adânc. Amestecați ingredientele timp de 3 minute cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare, apoi începeți să turnați uleiul vegetal într-un jet subțire, continuând să amestecați. Spre final, încorporați zahărul vanilat, praful de copt, sarea și 130 g de făină, fără să vă opriți din mixat. Acoperiți bolul cu o farfurie și lăsați aluatul să se „odihnească” timp de 60 de minute la temperatura camerei.

2. După aceasta, cerneți în bol câte 500 g de făină în două etape și amestecați ușor cu o spatulă.

3. Presărați suprafața de lucru cu încă aproximativ 60-70 g de făină. Transferați aluatul din bol pe ea și frământați-l cu mâinile, până când va deveni omogen, destul de solid și nelipicios.

4. Împărțiți aluatul în bucățele egale, cu o greutate de 15-16 g fiecare și modelați-le în formă de biluțe. Aliniați-le în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Coaceți fiecare tavă cu fursecuri în cuptorul preîncălzit până la 160°C timp de 20 de minute.

5. Folosind un cuțit mic, scoateți miezul din fiecare biscuit. Aveți grijă să nu-i deteriorați fața semisferică.

6. Pregătiți umplutura: mărunțiți cu mâinile toate fărâmiturile scobite în bol. Adăugați miezul tocat de nuci, gemul de caise, pudra de cacao și romul (sau sucul de caise). Amestecați bine. Trebuie să obțineți un amestec suculent și omogen.

7. Asamblați piersicile: umpleți fursecurile cu umplutură, apoi uniți câte două jumătăți împreună, formând piersicile. Amplasați-le în tăvi.

8. Pregătiți siropul: luați două recipiente și turnați în ele câte 1 linguriță de colorant alimentar de culoare galbenă și roșie și 150 ml de apă. Amestecați. De asemenea, turnați zahărul tos într-un recipient. Dacă cristalele acestuia sunt prea mășcate, îl puteți mărunți puțin într-un robot de bucătărie, însă aveți grijă să nu-l transformați în pudră.

9. Îmbrăcați mănușile, luați câte un piersic și înmuiați jumătate în lichidul de culoare galbenă și cealaltă jumătate în cel roșu. Amplasați-le pe o tavă sau platou tapetat cu prosoape de hârtie. După ce se va scurge tot lichidul de pe ele, înmuiați-le pe toate în zahăr. Lăsați piersicile pe o tavă să se usuce la temperatura camerei – în mod ideal, până a doua zi.

10. Scoateți piersicile pe un platou și puteți să le savurați cu multă plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!