Galete cu semințe de in — delicioase și crocante!

Conform regulilor de bază ale alimentației corecte, trebuie să mâncăm practic la fiecare 3 ore și preferabil porții mici. Includerea tuturor acestor aporturi alimentare în programul unui lucrător obișnuit este destul de problematică.

Soluția este reprezentată de gustări. Fiecare înțelege această noțiune în felul său, dar vă prevenim din timp: gustarea nu poate fi compusă dintr-un baton energizant de ciocolată! Vă încurajăm să nu vă leneviți și să pregătiți gustările de sine stătător.

Galetele potolesc rapid foamea și diversifică meniul de post. Mâncându-le, nu riscați să depășiți numărul de calorii: nu conțin ouă, grăsimi animale și tone de zahăr! Iar semințele de in sunt un bonus folositor pentru digestia dumneavoastră. Totuși galetele au un neajuns: se termină prea repede.

INGREDIENTE:

-135 g de făină;

-25 g de zahăr;

-un praf de sare;

-2 linguri de semințe de in;

-50 ml de apă;

-50 ml de ulei de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați făina cernută cu praful de sare, zahărul și semințele de in.

2.Amestecați apa cu uleiul. Puneți-le pe foc și aduceți-le până la punctul de fierbere. Apoi turnați-le îndată în vasul cu ingredientele uscate. Folosind spatula, amestecați repede aluatul. Lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.

3.Întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 5 mm. Tăiați-l în pătrățele sau romburi. Transferați galetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

4.Coaceți-le pe parcursul a aproximativ 10 minute (până se vor rumeni) în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

Fiți de acord! Se prepară incredibil de ușor și sunt foarte apetisante! Sfat: pregătiți o porție dublă sau chiar triplă de aluat. Coaceți cantitatea necesară de galete și congelați aluatul rămas. Când va fi nevoie, va trebui doar să decongelați aluatul, să modelați galetele și să le coaceți.

Va fi excelent, dacă veți distribui această rețetă prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!