Gândacul de Colorado și afidele vor dispărea pentru totdeauna! Rețeta unuia dintre cei mai buni insecticizi naturali de casă!

În fiecare an, legumele, fructele și florile noastre sunt atacate de diverși dăunători care ne pot reduce semnificativ recolta și pot cauza multe probleme. Pentru a combate acești dăunători precum gândacul de Colorado, ploșnița și afidele, există o metodă eficientă și naturală. Aceasta constă în pregătirea unei soluții naturale, care poate fi folosită pentru plantele de grădină și de interior.

Preparatul este realizat din ardei iute. Acesta conține alcaloidul capsaicina, care acționează ca un insecticid natural, fiindcă are capacitatea de a respinge sau de a ucide dăunătorii care intră în contact cu acesta. Când planta este tratată cu capsaicină, dăunătorii care consumă frunzele sau tulpinile sale experimentează arsuri și disconfort în gură și intestine, ceea ce îi face să nu se mai apropie de ea.

Veți avea nevoie de:

– jumătate de linguriță de boia de ardei iute;

– 1 linguriță de săpun lichid;

– 1 l de apă călduță.

Mod de preparare:

1. Pentru a prepara soluția, amestecați o jumătate de linguriță de boia de ardei iute și puțin săpun lichid într-un litru de apă călduță. Lăsați soluția să stea într-un loc ferit de razele soarelui, timp de 2 zile.

2. Apoi strecurați-o și diluați-o cu mai multă apă curată, deoarece un concentrat puternic poate arde plantele. Pulverizați plantele la fiecare câteva zile sau la nevoie.

Spor la grădinărit!