Gărduț simpatic, confecționat din lăzi de plastic!

Când este aranjat și decorat, orice lucru arată mai simpatic și mai îngrijit, nu-i așa? Și nu contează deloc obiectul în sine. Poate fi vorba, de exemplu, chiar de o bucată de pământ: o parcelă, un pat de flori sau pur și simplu cărarea de lângă casă. Ele pot fi ornate frumos și îngrijit cu ajutorul unui gărduț decorativ, cum ar fi cel de mai jos:

El poate fi confecționat în condiții casnice, din lucruri, care par inutile la prima vedere.

AVEȚI NEVOIE DE:

-lădițe de plastic pentru transportarea fructelor și legumelor;

-cement;

-nisip;

-pânză;

-vopsea acrilică;

-trusa de instrumente.

MOD DE LUCRU:

Mai întâi trebuie să pregătiți carcasa pentru gărduț. Luați o lădiță de plastic și tăiați-o separându-i practic pereții. Cel mai bine ar fi să aplicați niște marcaje înainte de a realiza secțiunile, deoarece „tunelurile” din colțurile lăzii trebuie să fie prezente pe toți pereții și tăieturile trebuie realizate după modelul din imaginea următoare.

În continuare pereții se vor uni cu ajutorul lor. Pentru unirea pereților puteți să folosiți tije metalice sau bețișoare de lemn. În acest caz principiul unirii este similar cu cel al ochiurilor.

Apoi pregătiți mortarul dintr-o parte de cement, două părți de nisip și apă. Acoperiți fiecare perete de plastic cu el. „Ochiurile” de fixare se prelucrează separat: luați o bucățică de pânză, scufundați-o în mortar, după care acoperiți un „ochi” cu ea. Lăsați mortarul să se usuce pe parcursul a aproximativ 48 ore.

Acum trebuie să creați imitația de scândură de lemn pe peretele de cement. Aveți nevoie de 2 scânduri mici de lemn, ca să le utilizați ca șablon. Puneți scândurile pe suprafața peretelui, lăsând distanța dorită între ele. Apoi umpleți spațiul dintre scânduri cu mortar.

Astfel decorați tot peretele. Îndepărtați tot excesul și curățați suprafața mortarului, ca să fie neted. Lăsați mortarul să se usuce.

Ca să decorați capătul gărduțului — ultimul perete, puteți să folosiți o formă din polistiren. Turnați mortar în forma obținută și scufundați porțiunea de plastic cu „ochiuri” în el. Lăsați totul să se usuce.

Gărduțul este aproape gata! Mai rămâne doar să-l vopsiți cu ajutorul vopselei acrilice pentru exterior. Puteți să vopsiți tot gardul cu o culoare de bază (în cazul nostru — gri), iar apoi să vopsiți „scândurile” cu altă culoare (de exemplu, albă).

În timpul montării uniți scândurile obținute între ele prin „ochiuri” și gărduțul va fi gata!

Spor la treabă!