Gem de caise și portocale!

Gemul de caise și portocale este foarte aspectuos, aromat, gustos și dens. Caisele și portocalele reprezintă o combinație minunată. Gemul se prepară destul de ușor. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-1 kg de caise (fără sâmburi);

-3 portocale;

-750 g de zahăr;

-3 lingurițe de suc de lămâie.

Din ingredientele indicate mai sus veți obține 3 borcane de 500 ml de gem.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați caisele sub jetul de apă rece și uscați-le cu ajutorul unui prosop curat de bucătărie. Apoi îndepărtați-le sâmburii, tăiați-le în bucățele și puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.

2.Spălați foarte bine portocalele sub jetul de apă rece, curățându-le cu partea abrazivă a unui burete. După aceasta acoperiți-le cu apă clocotită și lăsați-le să se opărească pe parcursul a 3 minute. Scoateți-le din apă și uscați-le cu ajutorul unui prosop.

3.Dați coaja portocalelor prin răzătoarea mică, străduindu-vă să răzuiți doar stratul ei superficial (partea albă este amară). Adăugați-o în cratița, în care se află caisele.

4.Curățați portocalele de coaja rămasă. Divizați-le în feliuțe, după care îndepărtați-le sâmburii și pielițele. Adăugați pulpa lor în cratiță.

5.Adăugați sucul de lămâie și zahărul. Amestecați foarte bine.

6.Puneți compoziția rezultată pe foc moderat și fierbeți-o timp de 15 minute din momentul clocotirii, amestecând periodic.

7.Luați-o de pe foc și, cât este fierbinte, pasați-o cu blenderul până la omogenizare.

8.Puneți-o iarăși pe foc moderat și fierbeți-o pe parcursul a încă 15 minute din momentul clocotirii, amestecând periodic.

9.Transferați gemul clocotind în borcane sterilizate, închizându-le ermetic cu capace sterilizate.

10.Întoarceți borcanele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet. Gemul de caise se va îngroșa treptat și va căpăta o textură excelentă!

11.Puneți-le la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!