Gem gustos de căpșuni pentru iarnă. Fără gelatină! Cu puțin zahăr!

O rețetă simplă de gem de căpșuni cu puțin zahăr. Acesta iese vâscos, de o culoare deschisă și potrivit de dulce. Poate fi pregătit în cel mult două ore, fără prea multe bătăi de cap. Încercați să pregătiți și dvs. un asemenea deliciu. Cu siguranță, va fi pe placul întregii familii!

INGREDIENTE:

– 1 kg de căpșuni;

– 200 g de zahăr;

– suc de lămâie după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți căpșunile: spălați-le bine și curățați-le de codițe.

2. Tăiați-le în bucățele mici într-o cratiță adâncă.

3. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie și adăugați-l peste căpșuni. Dacă nu aveți, puteți folosi și sare de lămâie – aproximativ jumătate de linguriță.

4. De asemenea, turnați și zahărul peste ele și amestecați-le foarte bine cu o lingură. Lăsați vasul pe masă până când căpșunile vor lăsa suc (aproximativ 20 de minute). Însă amestecați-le periodic.

5. După ce au lăsat suficient suc, puneți cratița pe aragaz și aduceți gemul în punctul de fierbere, amestecându-l încontinuu. Focul trebuie să fie mare. Din momentul apariției primelor bule de fierbere, mai gătiți căpșunile timp de aproximativ 30 de minute.

Aveți grijă să le amestecați încontinuu, astfel încât să se gătească uniform. Nu îndepărtați spuma, deoarece ea conține pectină, și va face gemul să fie mai vâscos. Încă un moment foarte important este atunci când apare spumă, trebuie să faceți focul mai mic, ca să nu glogozească prea tare. Iar când vedeți că dispare, faceți focul mai mare și aduceți gemul din nou la spumare. Ea trebuie să persiste mereu deasupra.

*Timpul de fierbere poate varia în funcție de cratița dvs., de diametrul și grosimea bazei sale.

6. Primul semn că gemul este gata va fi atunci când spuma se va aduna în centru și gemul se va îngroșa prin părți. Când vedeți acest lucru, stingeți focul.

7. Amestecați gemul și lăsați-l timp de 10 minute să se răcească. După aceasta, turnați-l în borcane curate și uscate și acoperiți-le cu capace sterilizate. Depozitați-l în cămară și serviți-l cu plăcere când vă vine pofta!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New