Ghiveci de legume fără sterilizare pentru iarnă! Tocană pentru iarnă!

Acest ghiveci este gustos, aromat, cu un gust intens de vară! Este foarte util iarna.

INGREDIENTE:

-2 kg de dovlecei sau de zuchini;

-3 ardei grași (500 g);

-2 cepe mari (500 g);

-2 morcovi mari;

-2 mere verzi;

-100 g de usturoi;

-3 ardei roșii iuți sau după gust;

-120 ml de ulei vegetal;

-800 ml de suc de tomate din roșii zdrobite sau 3 linguri de pastă de roșii cu 800 ml de apă;

-3 linguri de zahăr;

-3 linguri de oțet de 6%;

1,5-2 linguri de sare fără vârf.

MOD DE PREPARARE:

1.Înlăturați capetele de la zuchini. Dacă nu aveți zuchini, atunci puteți folosi dovlecei tineri cu coajă subțire. Tăiați dovleceii în bucăți.

2. Ceapa, morcovul și ardeiul gras le tăiați în cuburi. Înlăturați cotorul merelor și tăiați în cuburi fără a înlătura coaja.

2. Într-o cratiță adăugați puțin ulei vegetal și prăjiți ceapa tocată. Lăsați să se prăjească 2 minute și apoi adăugați morcovul. Amestecați cu o lingură și prăjiți pentru câteva minute. Peste ele adăugați ardeiul gras și merele verzi. Amestecați și lăsați să se prăjească pentru câteva minte. Turnați sucul de roșii peste legume și închideți cratița cu capac. Prăjiți sub capac la foc mediu timp de 15 minute.

3. Condimentați cu sare, zahăr, oțet, ardeiul iute tocat mărunt și usturoiul pisat și doar la sfârșit adăugați dovleceii sau zuchini. Amestecați și lăsați sub capac să fiarbă 20 de minute.

Dacă vi se pare că nu este apă în legume, nu vă indispuneți, deoarece dovleceii vor elbera mult suc. La dorință puteți adăuga pătrunjelul tocat mărunt sau puteți face acest lucru când serviți ghiveciul.

4. Sterilizați borcanele după dorința Dstră și transferați legumele în borcane. Închideți cu capace, răsturnați borcanele și acoperiți cu o plapumă. Lăsați să se răcească complet înainte de a fi puse într-un loc răcoros.

Ghiveciul de legume este o gustare fără greș, care se dovedește a fi întotdeauna aromată, picantă și foarte gustoasă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New